AgapeBelgium has a rich history in the body and experience oriented psychotherapeutical work 

Body-oriented psychotherapy has an important contribution to learning to deal with emotions, tensions, stress and anxiety. The result of this approach to therapy is expressed in greater relaxation, joy, confidence, gratitude and awareness.

In addition to therapeutic work, ceremony and ritual are given an important place in our offer. Ancient and traditional ceremonies recognize all life that surrounds us, without destroying the reality of our society. Ceremonies teach us about the peculiarity of respect, the power of gratitude, support us in persistence, honesty and the beauty of life.

Discover our entire program

Deze driedaagse biedt onvermijdelijk waarde op het gebied van de eigen persoonlijke ontwikkeling als behandelaar alsook waarde voor de onderbouwing van een professioneel kader. Dit dankzij een topdocent die weet hoe te boeien en te prikkelen. Ik zou dit zo opnieuw volgen. Een aanrader!

Stijn Bijnens,

Ik vind het geweldig hoe de opleiding bij AgapeBelgium in elkaar zit. De afstemming vind ik super. Het is niet het afdraaien van een vooraf in elkaar gezette les, zoals ik dit jaren op lagere en middelbare school ervaren heb. Klasse, ik geniet daarvan. Het gaat hier, bij AgapeBelgium, niet over de rode pennenstrepen. Wat…

Caroline Buys

Bio-energetica …betekent adem, de essentie van het leven… betekent je eigen ruimte ontdekken, betreden, inlijven. … betekent bewegen, de taal van jouw lichaam spreken. … betekent zoeken en ontsluiten van jezelf en je prachtige potentieel. … betekent respect en liefde voor jezelf, en van daaruit verbonden respect en liefde voor de andere en het andere.

Jen

Wat is bonding voor mij? Bonding is voor mij een houvast, een groep waarin ik leer wat thuiskomen is en waar ik me veilig kan voelen. In de groep kan ik delen wat er in me leeft en ontdek ik wat er me echt bezighoudt. Deze thema's samen onderzoeken geeft me steun en kracht om…

Inge Dinnecourt

Joeri brengt op een gefundeerde manier een kapstok waaraan ik zowel mijn neuropsychologische, psychologische als shiatsu achtergrond kan ophangen. De driedaagse laat proeven hoe zijn manier van werken met het lichaam een brug kan slaan tussen oost en west, tussen mind, body en soul.

Sophie Huybrechts, 34j, klinisch neuropsycholoog en shiatsu therapeut

Door oordeelloos en objectief te leren kijken en dit te leren verwoorden, maakt het voor mezelf ook gemakkelijker om op die manier naar mezelf te kijken.

Martine D'Hooghe

Als hulpverlener is het essentieel dergelijke opleiding kan doorgaan in tijden van corona, ook wij hebben voeding nodig om verder te kunnen, zowel mentaal, emotioneel, fysiek als relationeel.

Sophie Vanhaecke, Psychomotorisch en Dans- & Bewegingstherapeute

"De zweethut is een fantastische ervaring die ik dank zij de professionele begeleiding heb mogen leren kennen. Dit smaakt naar meer."

Tom

Not available in English

Voormalige student DBT

De verdieping in de voor mij al bekende stof over de Poly Vagal Theory heeft mijn drive ermee te werken met mijn clienten alleen maar versterkt.

Marijke Van Dijk, orthopedagoog & psycholoog BA

De opleiding dans-en bewegingstherapie in Agape heeft me veel gegeven. Ik ben er terug tot dicht bij mezelf gekomen en heb er vertrouwen gekregen om de confrontatie met mezelf aan te gaan. Zelfherkenning, zelferkenning, zelfaanvaarding en zelfliefde, dit in eerste instantie naar mezelf gericht om vervolgens mee te nemen in relatie tot anderen. Kortom een…

Charlotte Garmyn

Ik heb een sterker groepsgevoel ontwikkeld dan voorheen. Het gaat niet alleen om mij. Het gaat om mij én het gaat over grotere geheel zoals de groep waar ik deel van uitmaak.

Geert de Groof

Het is tof om mee te doen met de reeks. Enerzijds jammer dat ik er niet live kan bij zijn. Maar het fijne is wel dat ik het op mijn tempo doe. Het doet me deugd om alles wakker te maken.

Joyce Denooze

'Ik ben 60 jaar en volg de opleiding Connected Living. Hiermee geef ik mezelf de kans om de jaren, die voor mij liggen, waarachtig en in schoonheid te beleven'.

Carine Van Tieghem

Not available in English

Voormalige studente DBT

“Amber Gray is a passionate and compassionate trauma therapist and teacher/trainer, whose treatment model transcends disciplines. She has brilliantly infused and integrated Polyvagal Theory with its central theme of searching, obtaining, and maintaining somatic feelings of safety with movement therapies. Her work has had profound impact on survivors of torture, war and trauma by enabling…

Polyvagal Theory

Toch nog even melden hoe waardevol mijn opleidingen waren bij jullie. Deze zondag nog eens vuurloop gegeven voor vrouw die 40j werd + haar verwanten. Heel mooie dag en ceremonie. Voel me zo dankbaar dat ik dit kan doen. Ook mijn agape opleiding kan ik dagelijks omzetten in mijn werk. Het geeft me een stevig…

Evan Van Lissum

In deze cursus kon ik niet alleen nieuwe dingen leren, het waren stuk voor stuk ook momenten waarin ik mezelf kon terugvinden en waarin ik mijn eigen identiteit kon herontdekken.

Ann 's Jongers

Ik heb dit weekend geleerd over een nieuw en mijn eigen land en heb van daaruit een nieuwe kracht ontwikkeld en deze in de Haka gebracht. Wat een bijzondere ervaring.

Laura

'Nu anderhalve week later voel ik de rijkdom die ik uit deze Summerschool heb mogen ontvangen, nog steeds diep doorwerken binnen in mezelf en in mijn leven. En daar ben ik enorm dankbaar voor. Vooral de combinatie van storytelling, Authentic Movement en de natuur, maar ook de professionele en zorgzame begeleiding zorgen voor die voor…

Rebka Netsere, Dans- & Bewegingstherapeut

Ik heb Gilles enkele maanden geleden leren kennen door therapeutisch werk. Op het eerste zicht misschien wat onzeker maar na die maanden kan ik bevestigen dat hij zijn werk zeer goed doet. Begripvol, zacht, zoekend naar de juiste benadering, respectvol, zonder oordeel.

Jan M.

De lesgever beheerst een zeer mooie combinatie van theoretische fundering en praktijk en dat is boeiend, aangenaam en inspirerend

Kathleen Houtteman

In deze lockdown periode vind ik het een kans om te zoeken wat mij helpt om in connectie met mijn lichaam te blijven gedurende de dag. Ik merk dat de, hele ogenschijnlijk kleine bewegingen, van de B.F., zoveel effect hebben op mijn psychisch welbevinden gans de dag.

Mady Termote, Dans- & Bewegingstherapeute

Rahul Bharti is erg gepassioneerd en deskundig en dat is absoluut aanstekelijk. Een aanrader voor iedereen die meer structuur in zijn leven wil en vooral gezonder en positiever wil leven!

Claudia

Wij, Wil (moeder) en Djamilia (dochter) hebben de Bartenieff reeks gedurende 2 weken samen gedaan. Heel waardevol om oefeningen te doen waarbij het luisteren naar het eigen lichaam centraal staat.

Djamilia Damen (Dans- & Bewegingstherapeute in opleiding) & Wil

Dit was een geweldige introductie in de polyvagale theorie. Ik zou elke therapeut ten zeerste aanbevelen om de polyvagale bril op te zetten en deze in hun werk te implementeren!

Laura du Bois, leerkracht en Lifecoach in opleiding

De liefde die Toroa verspreidt, is besmettelijk. Hij ziet ieders unieke kwaliteit en energie en wijst dat aan degenen die het nodig hebben. Het motiveerde me enorm.

Malou

Joke uit Belgie deed mee aan een programma bij Anne-Marie en kreeg in 2 weken 6 nieuwe deelnemers in haar kwaliteits programma. Bekijk zelf het filmpje. Joke Oosters, business coach, therapeut en trainer www.trustforbusiness.be

Joke Oosters

De reeks 'Bewegen als antwoord' heeft mij een veilige structuur gegeven om de mogelijkheden van mijn lichaam te exploreren en terug uit te breiden in een periode van herstel van een chronische ziekte. Het gaf me de kans om terug vertrouwen op te bouwen in mijn lichaam. Ik heb nooit eerder in mijn leven ervaren…

Annelies, 38, loopbaancoach

Joeri Calsius leert je luisteren naar het lichaam om dan met hands on werk spanningen/affecten/gevoelens/emoties om te zetten naar beelden en dit te laten ervaren als deel van je lichaam.

Christophe Tylleman, osteopaat, 42 jaar

Ik wordt diep geraakt via aanrakingen op mijn lichaam die contact maken met de dieper liggende structuren en weefsels. Ik voel sensaties die stromen door mijn lichaam. Beelden en herinneringen komen naar de oppervlakte. Een nieuw bewustzijn ontvouwd zich. Dankbaar. Griet

Griet Mertens, Dans- & Bewegingstherapeut

Deze opleiding verweeft heel overzichtelijk de menselijke psyche in deze hedendaagse tijd met authentieke sjamanistische principes.

Karla Hulpiau

Onlangs volgde ik A Movement bij Agape met Niek Ghekiere. Ik besloot het erop te wagen ondanks mijn voorzichtige houding tgo het aanbod trainingen in spiritualiteit. Ik ben teruggekomen als een tevreden en verrijkte vrouw. Ik hield van de stijl en de aanpak. Niek is op een vriendelijke manier alert en aanwezig, altijd vanuit verbondenheid…

Anne-Marie Desmet, psychotherapeut

Ik ben niet meer diegene die ik meende te zijn. Door ervaringsgericht lichaamswerk onderbouwd met wetenschappelijk gefundeerde modellen leerde ik naar mezelf te kijken en mezelf langzaam te aanvaarden zoals ik echt ben. Verder leerde ik hoe voelen en denken kunnen samengaan. Ik ben gezakt in mijn lichaam, waardoor ik meer zelfvertrouwen heb en ben…

Inge Denayer

Graag wil ik je bedanken voor de reeks. Het is van belang, van betekenis voor mij. Vooral de stemoefeningen (en wat Griet daarbij deelde, is herkenbaar) het is fijn om zo 'van-binnen-uit' te bewegen. Fijn om dit te ontdekken.

Marlies Vandevelde,

Bio energetica was een onvoorspelbare reis naar onbekende delen van mijn lichaam. Ik ben verschillende krachtbronnen in mezelf tegengekomen, waardoor ik nog meer bewust werd van de innelijke wijsheid die in mijn lichaam aanwezig ligt.

Griet Mertens, 44j, Dans- & Bewegingstherapeut

Door de Fire keeper training ben ik me bewust geworden van wat 'in verbinding gaan' wil zeggen en mijn persoonlijke obstakels hiermee. De training geeft me meer vertrouwen in mezelf en mijn levenspad.

Rebecca Lenaerts, 40j, kunstenaar

Het was voor mij een unieke ervaring van hoe kracht kan opgebouwd worden vanuit respect. Van waaruit is een belangrijke vraag die me bezig houdt. Het oorspronkelijk respect in jezelf terug te vinden, te voelen, en vandaaruit KRACHT die komt om dat daadwerkelijk in de wereld te zetten. (Veerle)

Veerle

State of the art theoretische onderbouwing van lichaamsgericht werken. Inhoudelijk sterk, en ik vond ook handvaten om de vertaling te maken naar mijn eigen werk.

Ann De Ron, 47, trainer Emotioneel Lichaamswerk en Lichaamsgericht therapeut.

Door bewust te worden dat er een verband bestaat tussen chronische spierpijnen en onderdrukte emoties en door specifieke oefeningen te geven om die spieren te ontspannen, wordt ook het bewustzijn van de verschillende delen in ons lichaam vergroot en herwinnen we aan gratie in onze bewegingen.

Isabelle Hoet

“Wat een reis! Tijdens deze 4-daagse duik je diep in jezelf, steeds in verbinding met de ander en de context. Je ontdekt wat in je lichaam leeft, ontdekt jezelf, komt in beweging, krijgt inzichten, heelt, wordt geprikkeld in creativiteit, je maakt verbinding met de ander, geeft stem/taal aan wat je voelt, je wordt bewuster… en…

Veerle Decoo, coördinator

Als je je kind wil zien groeien en bloeien, niet twijfelen, mijn zoon van 9 staat er terug, zelfvertrouwen is omhoog en kan innerlijk veel meer doseren

Inge Bouteca

De professionaliteit en ervaring van de trainer maakten deze module binnen de opleiding Embodied Coach niet alleen de spreekwoordelijke kers op de taart, maar ook een flink stuk van de bijzonder krokante bodem en de fris fruitige vulling. Warm aanbevolen!

Jozef Sercu, Docent muziek, drama, dans Lichaamsgericht Coach bij Het Poorthuis Brugge

Not available in English

Stefan De Keersmaeker

Dankbaar voor deze mooie ervaring en het aan de lijve kunnen gewaarworden wat de kracht en waarde is van het veilig kunnen verbinden. Met mezelf, dankzij de groep en de zeer aanwezige en authentieke docente. Graag breng ik deze kennis (van de polyvagaal theorie) en inzichten, op mijn beurt, verder over.

Anne, Psychotherapeut en docent

Het cursus weekend Belichaamde Spiritualiteit en Authentic Movement heeft mij, zoals steeds weer bij Agape Belgium, veel gebracht. Woorden als vrijheid, verbondenheid, energie, compassie, kracht, vuur, eigenheid, eerbied, thuiskomen en dankbaarheid zijn woorden die uit mijn hart naar boven komen als ik terug voel aan dit weekend. De humor, zachtheid, vakkundigheid, gedrevenheid, onvoorwaardelijkeid, het vertrouwen…

Eva van Hinte-Hup, psychologe, 31 jaar

“Fijne ervaring met diepgang en verbinding!”

Kim V.

de psychodynamische ontwikkeling van een individu leren kennen is een meerwaarde in de osteopatische praktijk

Christophe, 42 jaar, osteopaat

“de Quest heeft me gebracht bij de wortels van mijn angst. Door er in contact mee te zijn op mijn spot, de meest veilige plek in de natuur, een plek van gedragenheid en bescherming, kon een diepe heling starten. Mijn quest was een begin, een deur van overleven naar leven, van angst naar creativiteit, van…

Griet

AgapeBelgium biedt een omgeving waarin je jezelf 100% veilig en op je gemak voelt, je krijgt tijd om te groeien. Een heel fijne ervaring die me zal aanzetten om een nieuwe weg in te slaan.

Lieve Pillen, interieurarchitect

Not available in English

Anouk Brockx

An very deep introduction to healing arts. this school is a territory of love wisdom and respect.

Gilad

Het is een innerlijke schoonmaak. Het smaakt naar meer. Iedere keer kom je nieuwe zaken tegen en wordt er iets anders losgemaakt. Ik zou het iedereen die ik graag zie cadeau willen doen. Het is een ode aan het leven in de zuiverste vorm.”

Arne D.

Joeri Calsius weet met een bevlogenheid lichaamswerk in therapie levend te maken. Dit was een onderdompeling in een bad met afwisselende technieken, invalshoeken en verrassende uitkomsten die goesting geeft voor verdere exploratie en vooral uitdaagt om vragen te stellen, stil te staan bij de eigen praktijk.

Liesbeth Van Lo, 31 jaar, sociaal-agogisch werk, Chinese energetische therapie

Deze 4-daagse werd aangekondigd als een weldaad voor de geest. Ik kan dit ten volle beamen, en voeg er graag aan toe dat ik het ook als een weldaad voor het lichaam, het hart en de ziel heb ervaren. De begeleiding door Niek en zijn assistente was integer, kundig, schonk ruimte voor ieders eigenheid, bood…

Geertrui Gardeyn, psychologe en mindfulnesstrainer

De opleiding Reichiaanse karakterstijlen heeft me meer inzicht gegeven in de wereld van het lichaamspsychotherapeutisch werk. Naar mijn mening een zeer nuttige opleiding voor iedere therapeut die werkt met patiënten met psychosomatische lichaamsklachten.

Sophie Van de Put, 44j, Kinesitherapeute - Fasciatherapeute

Het aanleren van een HAKA is een intense ervaring die me in contact heeft gebracht met mijn innerlijke kracht & met bevrijding van mijn stem. Echt bijzonder waardevol!

Els H. - 58 j. - HR-Officer

Not available in English

Renate

De beslissing om de opleiding te doen is het mooiste cadeau in mij leven dat ik mezelf heb gegeven heb. Ik voel dat ik NU pas LEEF en eindelijk durf te gaan voor mijn dromen.

Hilde van Cutsem

In het doen van de Haka ontstaat een groot gevoel van kracht en verbinding, die op vele lagen ervaren kan worden. Een aanrader!

Geertrui Gardeyn

'n Haka workshop vind ik een echte aanrader. Haka bevordert zowel teamspirit als persoonlijk leiderschap.

Tine - 65. Paardencoach.

Bio-energetica is voor mij in verbinding komen met mezelf. Door te ademen en te bewegen mijn lichaam, mijn ziel en mijn geest ontmoeten en verkennen. Iedere ademtocht, iedere beweging brengt me dieper in mezelf. Er komt ruimte voor kracht en waarachtig leven! Bio-energetica is voor mij beseffen dat bezield-leven een 'werk in uitvoering' is. Het…

Carine

“Heel aangenaam verrast geweest van de workshop Reichiaans ademwerk. Het was heel intens en je bent vooral in goede handen. Dit gaat zo diep dat je lichaam de kans krijgt om ballast naar buiten te brengen. Bedankt om dit ademwerk verder te zetten. Een echte aanrader.”

Darline V.

Karakterstructuren heeft me naar de diepere lagen van mezelf gebracht, heeft me inzichten gegeven in het onderzoek hoe mij karakter is ontstaan, hoe mijn lichaam is gebouwd, hoe ik mij gedraag en waarom ik voel zoals ik voel.

Griet Mertens, Dans- & Bewegingstherapeut

History Agape Belgium

1987
1992
1994-1999
2004
2010
2014
2015 - 2016
2021

AgapeBelgium came into being in 1987 under the name of Isis. This small business, operated by Dirk Ghekiere and Lieve Verhelle, created a platform where visions of awareness, healing and spirituality were presented.

In 1992, Isis was renamed Agape. By this time, Dirk and Lieve had successfully completed their training in emotional body therapy. Building further on the existing vision, Agape grew into a centre where emotional physical work formed the central approach in helping people. In addition to body-centred psycho-therapeutic work, it became increasingly imperative to give a greater place in the treatment to spirituality and to a sense of meaning and purpose. During their travels, Dirk and Lieve came into contact with people from a variety of nations who still held to their traditional values and kept their customs alive for their people. In their approach to mental health, room and recognition were also given to the spiritual experience.

After intensive training, Dirk Ghekiere is given permission to accompany people in firewalking ceremonies. In 1994 he gives his first firewalking ceremony. It is the start of many firewalking ceremonies and he will guide more than 5000 people across the fire. In 1995 he gave his first sweat lodges and in 1998 he was given the Vision Quest. The training "Shamanism and transformation" is entering its first year. This training develops into the training "Body and Experience-oriented Therapy and Shamanism". In 1999, Agape vzw moves to Koolskamp, ​​where an old farm is renovated and furnished to provide therapy, education and training.

Dirk Ghekiere asks his son Niek to devise a training in Dance and Movement Therapy. In 2005, he gives his first course in this subject together with Stephanie de Bruijckere. Today, Dance and Movement Therapy is a permanent factor in the centre and collaborates with universities and high schools throughout the world. Our graduates work in traditional mental healthcare, in medical healthcare or as independent dance and movement therapist.

Niek Ghekiere and Stephanie de Bruijckere assume the day-to-day operations of Agape from Dirk and Lieve. They concentrate all the activities of the centre under the name AgapeBelgium. AgapeBelgium enters into a collaboration with the Laban Institute for Movement Studies, New York. The collaboration means that AgapeBelgium organises their Certified Movement Analyst training for Europe. From its home-base in Koolskamp, this training exerts an international appeal to as far as New Zealand and China.

AgapeBelgium is nominated for a UNESCO recognition. The efforts for the dance-ceremonial heritage, dance in a therapeutic context and its application for companies, coaches and healthcare workers lie at the foundation of this recognition. AgapeBelgium has been added to the list of recognised institutions of UNESCO, under the International Council of Dance.

AgapeBelgium becomes a partner to ‘La Genetouse’, a company in France. This organisation, with gite, is located in 72 hectares of woods and meadows, and will house the international programmes of AgapeBelgium and help to facilitate them.

In 2016 AgapeBelgium is recognised as a official trainingistitute.

In 2021, AgapeBelgium reaches a new milestone. In addition to the extension of the SME-p registration, the organization can now also count on the Qfor quality label. The Qfor model is an objective and reliable certificate with regard to the quality of the services provided. This tool meets the quality within organizations which offer learning and consulting services. The Qfor accreditation is a guarantee for companies looking for institutions that are recognized for their professionalism, their expertise and their experience.

1987 1992 1994-1999 2004 2010 2014 2015 - 2016 2021

Teachers Agape Belgium

Alain Pringels
Alain Pringels

Belgium

Alain Pringels is a clinical psychologist. In his practice as a psychotherapist he works from a psychoanalytic framework, with the support of creativity and art as forms of therapy. He draws on his many years of experience as a theater maker and artist. Sadness, anger, and fear can seriously unbalance you. Sadness, anger, and fear can seriously unbalance you. You feel like you can't stop worrying. Stress is on the rise. It seems like you can't take a deep breath anymore, like the story of your life is limping. You only feel pain. A life dominated by these feelings is not real life, it is survival. Being blocked in a processing process prevents you from being open to what lives in and around you. In Chinese, crisis has two meanings: danger and possibility. Anyone in a crisis, hindered by normal reactions to an often abnormal situation, remains blind to the possibilities that a crisis offers. Talking can slowly reveal those possibilities. In my practice I offer space and time to recourse, without any moral value judgment. Throughout that journey of words, we reflect on nodes that appear. We try to make visible which points in your history they highlight. In this way, the pain can give way to reconciliation and compassion. Where words fail during that journey, we look further through other ways of [removed]drawing, painting, poetry, voice and breathing techniques).

dr. Amber Elizabeth Gray
dr. Amber Elizabeth Gray

USA

Polyvagal Theory

Amber is een langdurige beoefenaar van lichaamsgerichte kunsten en wetenschappen (somatische psychologie, levensimpressies lichaamswerk, energiegeneeskunde, cranio-sacrale therapie, yoga en shiatsu), een erkende geestelijke gezondheidsprofessional en een pleitbezorger van mensenrechten. Ze is een bekroonde danstherapeut en een geautoriseerde Continuum Movement Teacher. Amber werkt al bijna 20 jaar samen met mensen die mensenrechtenschendingen, oorlog, natuurrampen en humanitaire responsteams hebben overleefd. Ze is momenteel directeur van Restorative Resources Training and Consulting, en haar non-profit tegenhanger, Trauma Resources International, en is klinisch adviseur bij The Center for Victims of Torture. Ze heeft een pioniersrol vervuld in het gebruik van somatische psychotherapieën, bewegingspsychotherapieën en creatieve psychotherapieën in interculturele contexten, zoals complexe humanitaire noodsituaties en natuurrampen.

Griet Verstraete
Griet Verstraete

Belgium

“Gefascineerd en gepassioneerd om de wijsheid van het lichaam aan te boren en met de adem te werken door middel van bewustzijn en bewuste beweging. Ik ben een Open Floor Embodied Movement-leraar, Therapy-in-Motion beoefenaar en Transformational Breath® Facilitator en Trainer. Co-creator van de "Wheel of life" academie, die trainingen aanbiedt in zelfontwikkeling en zelfleiderschap. Ik faciliteer workshops en individuele sessies, waarbij ik de kracht van bewust verbonden ademwerk en belichaamde beweging combineer. Gedurende 6 jaar maakte ik deel uit van het IBF Admin Team en een deel van het admin team van Atman, de Oostenrijkse ademwerkvereniging. Ik was jarenlang staflid van de Belgische Vereniging voor creatieve therapie.

Jerry Dunson
Jerry Dunson

USA

Traumaverwerking & Spiritualiteit

Gerald Dunson is een 61-jarige indiaan uit de Verenigde Staten van Amerika uit de Kiowa (zuidelijke vlaktes van Oklahoma) en van de Ponca-stam (noordelijke vlaktes, die werden verplaatst naar de zuidelijke vlakten). Hij is een spiritueel leider en een therapeut die heeft gewerkt in de geestelijke gezondheidszorg, psychiatrische ziekenhuizen, adolescente groepshuizen. Hij heeft ook gewerkt voor de federale reclassering die groepen met de gevangenen faciliteerde. Vandaag zet hij dit therapeutische werk voort in heel Europa. Hij is beïnvloed door zijn oom Bearheart, Medicine Man, evenals door de Cheyenne, Lakota, Blackfoot en Navajo tradities. Een paar Europese spirituele leraren waren zijn vrienden, zoals Arnaud Desjardins en Lee Lozowick. Gerald 's visie is dat op een dag de hele mensheid hun verschillen opzij zal zetten en zal leren zien wat ze met elkaar gemeen hebben om een betere wereld te creëren voor de komende generaties.

Ingrid Baart
Ingrid Baart

Belgium

Authentic Movement

Ingrid Baart houdt een master in danstherapie (Codarts, Rotterdam) en heeft intensieve studies gevolgd in Authentic Movement, Jungiaanse psychologie, dieptecounseling en trainingen in sensorimotor psychotherapy en trauma-sensitive yoga. Vanuit haar praktijk Lotz In Movement verzorgt ze als authentic movement practitioner individuele sessies, verdiepingsdagen en retraites en is medeorganisator van de International Peer Gathering of Authentic Movement Practitioners. Ze is sinds 2010 supervisor en scriptiebegeleidster voor studenten Agape en vanaf 2017 verbonden aan het Jungiaans Instituut, Nijmegen als docente lichaamsgerichte en symbolische psychotherapie. Zij beschouwt zichzelf als ‘body-soul worker’ een ambachtsvrouw en gids voor lichaam en ziel. Ze werkt daarnaast als visual artist. Met haar Indische roots ervaart zij oost en west in haar verenigd als yin en yang. Ze is getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen.

Anja Driesmans
Anja Driesmans

Belgium

Companies

Anja is a Dance and Movement Therapist who uses embodiment, meditation, nature connection and spirituality in her work. She has helped many individuals and organizations become authentic leaders in their profession and focuses on unlocking the unlimited potential of the people she trains and coaches.

Concha García
Concha García

USA

Concha Garcia Allen (USA) leads this workshop. Concha is a recognized "Somatic Experience Practitioner" and a recognized massage therapist. Concha is seen by her community as a medicine woman. She was trained by "Grandmother Guadalupe" and Maria Felix in the Huichol tradition, Mexico, in sacred rituals and ceremonies. She shows us how ceremony can be a valuable part of an awareness and growth process. In her workshops she not only offers a wealth of information, but takes us into experiences in which she uses traditional rituals, dance and expression, being together and creating together. Her approach brings joy and connectedness and teaches us about the power of small rituals, movement and acceptance for a therapeutic process.

Christina Devereaux
Christina Devereaux

USA

Polyvagal Theory

Christina Devereaux, Ph.D., LCAT, LMHC, BC-DMT, NCC is Associate Clinical Professor and Program Director of Dance / Movement Therapy and Counseling at Drexel University in the United States. She worked as a co-editor of the American Journal of Dance Therapy from 2011-2017 and is a two-time President's Award recipient of the American Dance Therapy Association (ADTA) for her outstanding contributions to the profession (2008 and 2017). In addition to writing many publications, she has a blog with Psychology Today "Meaning in Motion: Dancing with the Mind in Mind."

Daniëlle De Wilde
Daniëlle De Wilde

Belgium

Breath Therapy

Daniëlle De Wilde works as a breath worker, professional trainer-coach, MoonMother, Ceremonial Fire Walk leader, dance and movement therapist, director of the BAO Elan Vital Personal Development, Coaching and Mentoring institute in Brussels. She has been working for over 30 years in the social profit sector (hospital, NGO & schools) and with leaders in companies to create vital work environments and prevent burnout. As the National Representative of the IBF for Belgium for 20 years, she was Vice President Belgium of the International Coaching Federation and was part of the IBF Admin Team for 5 years, now supporting the current Executive Team with networking. She also facilitates Breathing & Healing Circles in Brussels / Bruges and leads group trips to reconnect with nature. She trains therapists in embodied coaching practices. shamanic breathwork and custom ritual work.

Dirk Ghekiere
Dirk Ghekiere

Belgium

Communication and ceremonial leadership

Dirk Ghekiere is founder and inspiration of the center "Agape" in Koolskamp (Belgium), of "La Geneytouse" in Toy-Viam (France) and co-founder of "The Spirit of Leadership" (S.o.L. Belgium). He is an authority in Ceremonial Leadership, Group Dynamics, Primal, Communication, Drama Therapy, Bodywork and Systemic Work.

Essen Ahbleza
Essen Ahbleza

USA

Drum

Spokesperson for the Mexican and Lakota indigenous spiritual way of life, customs, traditions and music. He offers workshops and classes in Europe, North and South America. He is a respected man by many elders around the world.

dr. Joeri Calsius
dr. Joeri Calsius

Belgium

Klinisch psycholoog en fysiotherapeut

Dr. Joeri Calsius has a basic education as a clinical psychologist (PhD.) And physiotherapist, he also studied philosophy of culture (MA.) And health sciences (MSc.). He specialized as an osteopath D.O and as a body-oriented, psychodynamic psychotherapist. He works as a clinical psychologist-psychotherapist and body therapist in his own group practice in Maasmechelen with a focus on an integrated approach to stress, psychosomatics and trauma. His handbook "Working with a body that makes you difficult. A different view of the psychosomatic body in therapy. "(Acco, 2017) is currently in a second edition.

Lieve Thienpont en Caroline Buys
Lieve Thienpont en Caroline Buys

Belgium

Bondingpsychotherapy

Lieve Thienpont, psychiatrist and client-oriented therapist, has worked for many years with psychodrama and bonding psychotherapist and trainer Ingemar Arn. In recent years, Lieve has led international bonding groups with Ramon Vega, Argentinian bonding psychotherapist, trainer and body-oriented therapist. Lieve has her own practice and is active in vzw Vonkel in Ghent www.vonkleenluisterendhuis.be where she guides people with end-of-life questions. Caroline Buys, almost certified Dance and Movement Therapist, trained at AgapeBelgium, and MIT bonding therapist, followed intensive training in bonding psychotherapy at Ramon Vega in Argentina. And has supervised a number of bonding weekends in Slovenia, under the supervision of bonding psychotherapist and trainer Bogdan Polajner.

Lieve Verhelle
Lieve Verhelle

Belgium

Emotional Psychotherapy

With basic training as a nurse and her experience as a mother of four adult children, she founded the Agape center in 1987 with her husband Dirk. She is trained as an Emotional Body Therapist. She guides women's training, bioenergetics, tantra, primal and meeting groups. She has been associated with this training from the start. Her love and respect for people and for nature bring her even more in touch with “all that is”. For her, working from this institution is a basis from which she guides people, individually and in groups.

Marilyn Black Elk
Marilyn Black Elk

USA

Ancient Wisdom

Marylin Black Elk is the daughter of the widely respected medicine man Wallace Black Elk, who is a descendant of the legendary Nicholas Black Elk (see also book "Black Elk Speaks"). She was born in South Dakota within the Lakota Nation. There she was taught from an early age the traditional wisdom of her people, in which the sacred ceremonies of the Lakotas played an important role. Wherever she goes, Marylin is respected and honored for her wisdom, her attunement with the people, and her concern for everyone who comes. Interwoven in her way of working, in her lectures and teachings, are the spiritual teachings of her elsewhere, her people and her connection to spirit.

Marjolijne Van Buren
Marjolijne Van Buren

The Netherlands

Bodyoriented Psychotherapy

Marjolijne van Buren-Molenaar has had a great love for exercise all her life. In 1987 she graduated as a physical education teacher. In the early 1990s she retrained and since 1998 she has a practice for body-oriented psychotherapy. She is married and the mother of three children. Marjolijne holds the European Certificate Psychotherapy (ECP).

Niek Ghekiere
Niek Ghekiere

Belgium

General manager & Dance Movement Therapist

As the son of Dirk Ghekiere, he walked by his father's side for many years. He received and is taught from him in hats of fires, setting up ceremonies and sweat lodges. He is an initiated firekeeper and ceremonial firewalk instructor. Ron Evans, Gilbert Toledo and Hector Gomez, among others, gave him more depth in ceremonial work and guiding sweat lodges. As a creative therapist, Niek Ghekiere is a recognized dance and movement therapist and holds a Master in Dance Movement Therapy (MaDMTh). The training he followed as a neo-Reichian therapist supports and sharpens him in guiding people and groups. He has a private practice, where he provides individual and group therapy and is director of the therapy and training center AgapeBelgium. He is the former chair of the dance and movement therapy department and conducts research into body-oriented therapies and the experience of spirituality.

Rachel Porter
Rachel Porter

UK

Attunement

Rachel Porter is een Engelse drama- en bewegingstherapeute (MA). Als therapeute verricht ze pionierswerk rond pre-linguïstische communicatie. Ze geeft les aan de masteropleiding voor “Sesame Drama and Movement therapy” aan de “Central School of Speech and Drama” (UK), waar ze “Movement with touch” doceert. Daarnaast is ze als therapeute verbonden aan de “Autistic Society and Early Years settings” in North London. Ze is geregistreerd therapeute, lid van de BADTHA .

Rahul Bharti
Rahul Bharti

Nepal

Ancient Healing

Rahul Bharti was born in Goa to a Portuguese-Indian family. His interest in helping fellow humans was aroused at a young age when he came into contact with "Ancient Massage". His gift was seen by his father and it made it possible for Rahul to continue his path in ancient healing under the wings of various spiritual teachers in Sri Lanka, India and Thailand. Intensive and in-depth training has made Rahul a very sensitive therapist. Besides master in Ancient massage and energy worker, Rahul is also a midwife. He shares with love all his knowledge about the Ayur Veda (the science of life), the Vedic cuisine, the effect of medicinal herbs and how to keep the body optimally healthy.

Ramon Nestor Vega
Ramon Nestor Vega

ARG

Bondingpsychotherapy

Is a Teaching Fellow in bonding psychotherapy. He is also a therapist in movement and emotion therapy and a Gestalt therapist. He is further trained in various body-oriented psychotherapies. He has a practice in Buenos Aires, Argentina. He was trained in bonding psychotherapy by Martien Kooyman in Italy. He is president and founder of the Argentine Association for Bonding Psychotherapy. Together with Martien Kooyman, he has led bonding groups in Argentina, Italy, Belgium and the Netherlands.

Sara Dykmans
Sara Dykmans

Belgium

Storytelling, Ratels, vrouwenhutten

Sara Dykmans (1974) was trained as a Trance Dance facilitator in 2005 by Wilbert Alix at the Natale Institute International. In 2011 she completed the Integral therapy and shamanism course, Agape, Koolskamp. She followed training in systemic work at Atelier Levenskunst, Wilrijk and Umbra, Antwerp. At Daan Van Kampenhout she learned to work systemically with the medicine wheel for individual clients. After a thorough experience-oriented trajectory, she was initiated as a sweat lodge leader by Dirk Ghekiere in 2018. In 2019 she completed a sandplay therapy course, Educational Academy, Antwerp and was certified as a trainer in storytelling programs, AgapeBelgium. She works as a designer in theater, develops social-artistic projects and is the driving force behind Wilde vlechten vzw, an interweaving of art, ritual and participation.

Sigrid Exelmans
Sigrid Exelmans

Belgium

Storytelling

I am Sigrid, mother of Sibran and daughter of Wis and Soi. Granddaughter of Liza and Louis, Bertha and Henke. For me they are the channel that makes me who I am. From an early age I attended lectures and acted at the city academy. I was a teacher for almost 25 years and I was allowed to tell stories every day in which I hid learning material. The stories crept into my head and heart. They changed my course, they changed me, they enriched me. A harvest that I like to share! I tell stories from Germanic - Nordic and Celtic mythology, folk tales and stories that have bitten me.

Stephan Marchant
Stephan Marchant

Belgium

Creative Processes

I am Stephan Marchant, born in 1978 in Leuven and the driving force behind the VZW Move2Create. As a creative innovator I have a passion for people, movement and playfulness. I like to get people moving, literally and figuratively. On the one hand, this is reflected in my career in Human Resources, which I have mainly developed in areas such as organizational culture, learning & development and artistic interventions. On the other hand, I have been active for years as a creative process supervisor and dance & movement therapist within Move2Create where I use dance and movement for human growth and connection.

Stephanie de Bruijckere
Stephanie de Bruijckere

The Netherlands

General Manager & Laban Movement Bartenieff System

Stephanie de Bruijckere is an international trainer who specializes in dynamic relaxation methods, Laban Movement Analysis and Bartenieff Fundamentals. She is a recognized dance and movement therapist and certified movement analyst (CMA). She taught in the international training courses of the Laban Institute for Movement Studies in New York and participated in programs such as "embodied leadership", "dynamic relaxation" and more. She is connected as coordinator and trainer in the dance and movement therapy training at AgapeBelgium.

Sofie Vanhaecke
Sofie Vanhaecke

Belgium

Toroa Aperahama
Toroa Aperahama

Nieuw-Zeeland

Ancient Wisdom & Haka

Toroa was raised from birth by his beloved grandmother, Te Wharehau, and 6 elders of his tribe in the traditional ways of his people. Currently teaches include Haka, the traditional dance of the Maori. This haka was composed by Toroa himself, allowing him to give a gift to the people of this country to reconnect with their own ancient culture. Toroa is currently teaching Haka, the traditional Maori dance. This haka was composed by Toroa himself, allowing him to give a gift to the people of this country to reconnect with their own ancient culture. During this workshop you will have the unique opportunity to learn and perfect this original Haka / Battle Cry in its entirety. You will learn about the Maori philosophy behind the haka, its origin, its meaning. In today's broken world, Toroa's mission is to throw the spear ... Te Tao Aroha / The Spear of Love ... He never misses. His haka workshops are very energetic and full of Love.

Ward Ghekiere
Ward Ghekiere

Belgium

Defense training youth & firewalks

Ward Ghekiere became acquainted with firewalking at the age of 12. In 2000 Ward started the ortho training. He worked for 16 years with young people placed in a facility. However, the fascination with firewalking remained. In April 2016 he was certified by Agape Belgium. In addition, Ward also followed various training courses that could help his skills in guiding groups. Some examples of this are: social skills, contextual approach, life space crisis intervention, dealing with aggression, city of axes, installation techniques (installing rappel etc ..), bushcraft, active reviewing, Rock and Water ... Ward founded Liganta Forto, in which other skills such as bushcraft and experiential learning are also more evident in guiding teams and other groups. He fills his days with Resilience training - individual coaching of children and young people - reflections - educational study days - firewalk and camps.

©2023 Agape Belgium | General conditions | Privacy policy | Legal information | Covid19-information

Dance Movement Therapy course soon available in English. Check here for more information.

x