Terug naar overzicht

Avondreeks Authentic Movement

  • Algemeen
  • Praktisch
  • Docent

Heb je soms wel eens last van een negatief zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfwaarde? In deze avondreeks zal je kennismaken met de werkvorm Authentic Movement, die je helpt het lichaamsbewustzijn en lichaamsgevoel te versterken.

Authentic Movement oefent je op een specifieke manier in het "los-laten" en "over-geven" in beweging en aan de lichaamsimpulsen. Ze levert een belangrijke bijdrage in het versterken van lichaamsbewustzijn en lichaamsgevoel en heeft een positief effect op ons zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfwaarde. Authentic Movement is in de spiegel kijken, eenvoud omarmen, leegte ervaren, kleur leren geven aan jezelf....

Steunend op de methodiek van Jung, “de actieve verbeelding”, wordt de cliënt uitgenodigd met ogen gesloten “te luisteren” naar zichzelf en antwoord te geven op ervaren impulsen. De actieve verbeelding nodigt elk persoon uit een “innerlijke getuige” te versterken. Deze geeft elk persoon o.a. de mogelijkheid zijn relatie met zichzelf verder te ont-wikkelen, zal de creativiteit van ieder stimuleren en bewustwording verstevigen. 

Authentic Movement is een werkvorm die ons in staat stelt verbeelding te gebruiken als poort naar diepere, (on)bewuste lagen in onszelf.  Op die manier draagt Authentic Movement niet alleen bij tot een grotere bewustwording, maar verschaft ze je ook de mogelijkheid om te ervaren hoe verbeelding een bron is om te herstellen en je nieuwe vaardigheden eigen te maken. Zo ontwikkel je helderheid van waarneming en een manier waarop je hiervan uitdrukking geeft in beweging.

Authentic Movement oefent je op een specifieke manier in het "los-laten" en "over-geven" in beweging en aan de lichaamsimpulsen. Ze levert een belangrijke bijdrage in het versterken van lichaamsbewustzijn en lichaamsgevoel en heeft een positief effect op ons zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfwaarde.

Vele beoefenaars vertellen hoe Authentic Movement op een zachte manier heling heeft laten gebeuren, waardoor ze echter en met meer vertrouwen in hun leven staan.  Ze ervaren hoe hun eigenheid wordt belichaamd en hoe deze ervaring respect, aanvaarding en integratie in hun lichaam en geest bewerkstelligt.  Naast bewustwording en heling ervaren sommigen Authentic Movement als een meditatiewerkvorm, anderen als een plaats waar creativiteit wordt geprikkeld.

Je wordt opgeleid door Niek Ghekiere. Met zijn jarenlange ervaring in het begeleiden van groepen en lichaamsgerichte psychotherapie én zijn jarenlange ervaring in het verzorgen van trainingen, is Niek hij de meest aangewezen trainer om u deze module aan te bieden.

Lees meer over de toepassing van Authentic Movement binnen bedrijven in dit artikel van de docent van de reeks, Niek Ghekiere.

(Voor data en prijzen klik op het tabblad Praktisch)

Data

7, 14, 21, 28 maart 2022

18, 25 april 2022

2, 9 mei 2022

Telkens van 20u - 22u.

Prijs

€250 (excl. BTW) en €302,50 (incl. BTW)

Locatie

Deze reeks zal doorgaan in Gent, Meibloemstraat 88. 


Covid-19

Alle opleidingen en trainingen kunnen we categoriseren als ‘corona-proof’ of ‘corona-resistent’. Opleidingen die corona-proof zijn, gaan door mits toepassing van strikte veilligheidsmaatregelen. Corona-resistent betekent dat wij ernaar streven dat een opleiding altijd zal kunnen plaatsvinden, ook als we opnieuw in lockdown gaan. 

Deze workshop is corona-proof. 

De training kan, enkel en alleen in het geval van een nieuwe lockdown, geannuleerd worden, omdat de inhoud niet overdraagbaar is via live e-learning. Indien dit zich zou voordoen, zullen de inschrijvingskosten die betaald werden, terugbetaald worden.

De concrete Covid-19 maatregelen die zullen genomen worden, kan je hier nalezen.

Niek Ghekiere

Docent

Niek Ghekiere

+32 498 52 95 52

Concha is een erkend ‘Somatic Experience Practitioner’ en erkend massagetherapeute. Concha wordt door haar gemeenschap gezien als een medicijnvrouw. Ze werd opgeleid door “Grandmother Guadalupe” en Maria Felix in de Huichol traditie, Mexico, in sacred rituals and ceremonies. Het spirituele pad van de Huichol is het pad van het hart. Zij is heel nauw verwant met de spirit van het hert en met de kracht van het vuur. Momenteel leeft ze in New Mexico (USA) waar ze in heel wat Pueblo’s een gerespecteerde traditionele danseres is. Haar respect voor de natuur, het vuur, het gebed en de dans zijn een rode draad in haar leven.

Wanneer: 7 maart 2022 tot 9 mei 2022
Aantal modules: 8 trainingen
Waar: Gent, tba
€250.00
Excl. BTW

Onlangs volgde ik A Movement bij Agape met Niek Ghekiere. Ik besloot het erop te wagen ondanks mijn voorzichtige houding tgo het aanbod trainingen in spiritualiteit. Ik ben teruggekomen als een tevreden en verrijkte vrouw.

Anne-Marie Desmet, psychotherapeut

©2022 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie