Terug naar overzicht

Teambuilding & ceremonies op aanvraag

  • Algemeen
  • Praktisch

Voor bedrijven en particulieren verzorgt AgapeBelgium teambuilding activiteiten waaronder ceremonies en andere workshops,  op aanvraag.

Het aanvragen van een "privaat-ceremonie" is wellicht één van de bijzonderste geschenken dat je jezelf of jouw team kan geven. Het is bijzonder omdat je voor jezelf of jouw team de mogelijkheid creëert stil te worden, jezelf of jouw team een centrale plaats te geven, waar de aandacht en de steun er is enkel en alleen voor jou of jullie. Tot de ceremonies die vaker aangevraagd worden door particulieren en bedrijven behoren de vuurloopceremonies (Walk of Flame), zweethutceremonies en Vision Quest-programma's.  Deze ceremonies hebben een verbindend, verdiepend en vernieuwend effect. 

Maar we bieden nog andere teamdagen aan: er zijn zweethutten (gemengd, voor mannen of voor vrouwen), storytelling workshops, beeldende therapie (plastische werkstukken maken als therapie), bio-energetica workshops enz. 

Ook kan je bij ons terecht voor aangepaste ceremonies op maat. Denkend aan huwelijksceremonies, overgangsceremonies, geboorteceremonies, afscheidsceremonies en andere, deze worden door ons verzorgd.

De "Walk of Flame" is het programma waar de vuurloopceremonie centraal staat:

"The walk of flame"

Together, Each Achieves More

Iedereen is het er ondertussen over eens: het belang van een goede groepssfeer en de kwaliteit van de geleverde prestaties gaan hand in hand. Met dit dossier willen we u kennis laten maken met een modelincentive van AgapeBelgium. Uiteraard maken wij graag, vrijblijvend, uw incentive op maat.

Het geheel is meer dan de som van de delen ... wanneer de delen optimaal participeren

Een team is meer dan een optelsom van individuen. Teambuilding begint bij ieder individu afzonderlijk. Persoonlijke, emotionele factoren zoals antipathie, frustratie en wantrouwen, kunnen de samenwerking en de productiviteit van een onderneming ondermijnen. Er ontstaan spanningen waar niemand nog controle over heeft en die zich latent manifesteren in 'innerlijk ontslag'. Enkel de angst voor het verlies van loon of zekerheden binden de werknemer nog aan de onderneming...

Persoonlijke groei, kracht en openheid zijn de basisbeginselen van een positieve ontwikkeling van het individu én van een goed team.

De nieuwe stijl incentive

Iedereen moet het nu wel erkennen : mountainbiken, paintbalshooting en survivals zijn héél tof om te doen en als incentive hebben deze activiteiten hun nut zeker bewezen, maar het blijft vooral fun.

Trendgevoelig als we zijn, ontwikkelde AgapeBelgium de nieuwe stijl incentive met het accent op persoonlijke ontwikkeling en teambuilding. Hier gaat het niet enkel om een dagje lekker uit, maar wz gaan stapsgewijs de persoonlijke grenzen van uw team verleggen. Wij brengen uw mensen zover dat ze voor hun firma letterlijk 'door het vuur gaan'.

Wat door het vuur gaat komt er nooit in dezelfde hoedanigheid uit

Onbewust wordt wat we doen en wie we zijn, gedicteerd vanuit onze angsten diep in ons. Angsten waar we onszelf niet van bewust zijn, bepalen ons doen en laten en beperken ons in het nemen van beslissingen. Vuurlopen gaat nu net een angst overwinnen die dan op zijn beurt moet aantonen dat angsten ons eigenlijk alleen maar beperken in onze persoonlijke groei. Van daaruit wordt er een kracht ontwikkeld om nieuwe bewegingen te maken, om nieuwe stappen te zetten, om risico's te nemen. Er wordt zelfvertrouwen ontwikkeld, waardoor ook het vertrouwen naar collega's groeit. Vuurloop kan zodoende een goeie aanzet zijn om echte verandering door te voeren in leiderschap. Wie ooit letterlijk door het vuur gegaan is, weet pas wat hij aankan en beseft bij problemen dat hij ooit voor hetere vuren stond.

Vuurlopen is zo oud als de mens zelf en wordt nog altijd actief beleefd, waar ook ter wereld. De Amerikaan Tolly Burkan leerde dit 'vergeten ritueel' van een Tibetaanse monnik. Hij bestudeerde het fenomeen 21 jaar lang en begeleidde tal van ondernemingen, zoals Microsoft, Medlife, Remax... in het vuurlopen. Door het steeds groeiende succes leidde hij enkele mensen op in de kunst van het vuurlopen. Eéntje daarvan was Peggy Dylan die het vuurlopen opnieuw naar Europa bracht en hier ook enkele mensen opleidde. Dirk Ghekiere is één van de weinigen die zich sinds 15 jaar "fire-walk-instructor" kan noemen. Hij leidde reeds honderden mensen met succes over het vuurtapijt...

Deze unieke levenservaring zorgt ervoor dat een team elkaar nog beter leert kennen en vooral vertrouwen. Zonder twijfel worden op die manier de banden versterkt.

Waarom over hete kolen van 800° ? 

Dit is een ervaring die nooit meer wordt vergeten. Telkens je voor moeilijke beslissingen staat denk je terug aan de kracht die je toen zelf ontwikkeld had om de schijnbaar onmogelijke opdracht van het vuurlopen tot een goed einde te brengen.

Misschien is dit één van de moeilijkste opdrachten die uw team ooit samen zal vervullen. Samenwerking en steun staan hier centraal.

DIT IS GEEN MAGIE. Wanneer je zover bent om de stap te zetten, zal je ontdekken dat je nog nooit zo bewust bent geweest van wat je aan het doen bent. De voorbereidingen hebben niets te maken met hypnose of trance. Integendeel,  het opent je ogen, het confronteert je met je eigen kunnen.

Praktisch

Deze workshop is een dagworkshop.

Voor de kostprijs kan je ons steeds vrijblijvend contacteren.

In deze prijs zijn alle materialen en hout inbegrepen.

 

Voor meer informatie over ceremonies op aanvraag, voor individuen, groepen of bedrijven, neem graag contact op met het centrum. Dit kan via het contactformulier of telefonisch.

Prijs op aanvraag. 


Docent

Wanneer: 1 januari 2021 tot 31 december 2021

©2021 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie

Heb jij het ook moeilijk in deze speciale tijden? Heb je nood aan een babbel en een luisterend oor? Wij bieden nu gratis online advies aan. Lees verder

x