Terug naar overzicht

Workshop Haka met Toroa Aperahama (NZ)

  • Algemeen
  • Praktisch
  • Docent

In samenwerking met Maori-elder Toroa Aperahama bieden wij deze 2-daagse "Workshop Haka" voor volwassenen aan.

De Haka-traditie is één van de oudst bewaarde rituelen van de Maori’s. Het zijn belichaamde verhalen die kracht, hoop en verbinding in beweging brengen.

Deze summerschool is ontstaan vanuit dankbaarheid voor alle hulpverleners die in onze samenleving dagelijks offers geven die bijdragen aan ieders veiligheid en ieders gezondheid. Deze dagen zijn er om iedere deelnemer de mogelijkheid te geven zich te ‘verfrissen’ en opnieuw op te laden. De haka die jullie aangeleerd zullen krijgen, is een oud verhaal waar ‘samen een offer brengen’ gezien wordt als een blessing voor het volk en de generaties die eraan komen. Deze haka zal je ook kunnen delen met jouw collega’s en jouw cliënten als je dat zou wensen.

Deze authentieke haka is samengesteld en onderwezen door Maori Elder Toroa Aperahama. Tijdens deze workshop krijg je de unieke kans om deze originele haka in zijn volledigheid te leren en te perfectioneren. Je leert over de Maori-filosofie achter de haka, zijn oorsprong, zijn betekenis.

Ontdek de kracht van je taal

De haka die je zal leren, is speciaal en enkel samengesteld voor deze groep, uitgevoerd in het Maori en je eigen moedertaal met volledige choreografie / unisono.

De haka is een compositie die door veel instrumenten wordt bespeeld. Handen, voeten, benen, lichaam, stem, tong en ogen spelen allemaal hun rol bij het samensmelten om in hun volheid de uitdaging, het welkom, de jubel, de opstandigheid of de minachting van de woorden over te brengen.

Wil je meer weten? Lees dan het interview met Toroa Aperahama over haka hier.

Check hier een Haka uitgevoerd door verplegend personeel!

Een kans als deze om een echte haka (onderwezen door een Maori) te beleven, is een unicum! Wees er dus snel bij want de plaatsen zijn beperkt.

Data

Deze Haka gaat door op 8 en 9 juli, telkens van 9u30 tot 17u.

Prijs

€198,35 (excl. BTW) of €240 (incl. BTW)

Er is geen catering voorzien. Overnachten kan in tenten indien gewenst maar is niet verplicht. Geef graag aan bij inschrijving of je hier gebruik van wenst te maken. Overnachting kost €30 (incl. BTW).

Voor wie

Deze workshop is speciaal opgezet voor onze hedendaagse soldaten in de frontlinie: mensen uit de gezondheidssector, politie, brandweer, gevangeniswezen en andere eerstelijnszorg.

Het aantal plaatsen is gelimiteerd. 


Toroa Aperahama

Docent

Toroa Aperahama

Toroa werd vanaf de geboorte opgevoed door zijn geliefde grootmoeder, Te Wharehau, en 6 ouderlingen van zijn stam op de traditionele manieren van zijn volk. Momenteel geeft onder meer les in Haka, de traditionele dans van de Maori. Deze haka is door Toroa zelf gecomponeerd, waardoor hij een geschenk kan geven aan de mensen van dit land om zich opnieuw te verbinden met hun eigen oude cultuur. In de gebroken wereld van vandaag is Toroa's missie om de speer te gooien ... Te Tao Aroha / The Spear of Love ... Hij mist nooit. Zijn haka-workshops zijn zeer energiek en vol Liefde.

Wanneer: 8 juli 2023 tot 9 juli 2023
Waar: AgapeBelgium
€240.00
Incl. BTW

'n Haka workshop vind ik een echte aanrader. Haka bevordert zowel teamspirit als persoonlijk leiderschap.

Tine - 65. Paardencoach.

De liefde die Toroa verspreidt, is besmettelijk. Hij ziet ieders unieke kwaliteit en energie en wijst dat aan degenen die het nodig hebben. Het motiveerde me enorm.

Malou

Ik heb dit weekend geleerd over een nieuw en mijn eigen land en heb van daaruit een nieuwe kracht ontwikkeld en deze in de Haka gebracht. Wat een bijzondere ervaring.

Laura

In het doen van de Haka ontstaat een groot gevoel van kracht en verbinding, die op vele lagen ervaren kan worden. Een aanrader!

Geertrui Gardeyn

Het aanleren van een HAKA is een intense ervaring die me in contact heeft gebracht met mijn innerlijke kracht & met bevrijding van mijn stem. Echt bijzonder waardevol!

Els H. - 58 j. - HR-Officer

©2023 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie