Terug naar overzicht

Summer School Haka voor Tieners

  • Algemeen
  • Praktisch
  • Docent

In samenwerking met Maori-elder Toroa Aperahama bieden wij deze Summer School voor kinderen vanaf 12 jaar aan.

Deze Haka is speciaal opgezet voor tieners. Tijdens de workshop leren ze bewust worden van zichzelf, van hun kracht en hun mogelijkheden. Ze leren kennis maken met de Maori cultuur en met het gevoel van een groep en de kracht die erachter schuilt. Een onvergetelijke dag!

De Haka-traditie is één van de oudst bewaarde rituelen van de Maori’s. Het zijn belichaamde verhalen die kracht, hoop en verbinding in beweging brengen.

De kinderen zullen hun eigen haka samenstellen, met zowel Maori taal als Nederlands. Op die manier maken ze zich de haka eigen en kunnen ze er eenvoudiger kracht uit putten. Ze worden hierin bijgestaan door Maori Elder Toroa Aperahama. Tijdens deze workshop krijgen ze de unieke kans om deze originele haka in zijn volledigheid te leren en te perfectioneren. Ze zullen ook leren over de Maori-filosofie achter de haka, zijn oorsprong, zijn betekenis.

De haka is een compositie die door veel instrumenten wordt bespeeld. Handen, voeten, benen, lichaam, stem, tong en ogen spelen allemaal hun rol bij het samensmelten om in hun volheid de uitdaging, het welkom, de jubel, de opstandigheid of de minachting van de woorden over te brengen.

Wil je meer weten? Lees dan het interview met Toroa Aperahama over haka hier.

Een kans als deze om een echte haka (onderwezen door een Maori) te beleven, is een unicum! Wees er dus snel bij want de plaatsen zijn beperkt.

Data

Deze Summer School gaat door op 8 juli van 10u tot 17u.

Prijs

€20 per kind (incl. BTW)

Er is geen catering voorzien. 

Voor wie

Deze workshop is speciaal opgezet voor kinderen vanaf 12 jaar. Ze is heel toegankelijk voor zowel jongens als meisjes.

Het aantal plaatsen is gelimiteerd. 


Covid-19

Alle opleidingen en trainingen kunnen we categoriseren als ‘corona-proof’ of ‘corona-resistent’. Opleidingen die corona-proof zijn, gaan door mits toepassing van strikte veilligheidsmaatregelen. Corona-resistent betekent dat wij ernaar streven dat een opleiding altijd zal kunnen plaatsvinden, ook als we opnieuw in lockdown gaan. 

Deze workshop is corona-proof. 

De training kan, enkel en alleen in het geval van een nieuwe lockdown, geannuleerd worden, omdat de inhoud niet overdraagbaar is via live e-learning. Indien dit zich zou voordoen, zullen de inschrijvingskosten die betaald werden, terugbetaald worden.

De concrete Covid-19 maatregelen die zullen genomen worden, kan je hier lezen: https://www.agapeacademy.be/nl/nieuws-en-publicaties/30/covid-19-richtlijnen

Toroa Aperahama

Docent

Toroa Aperahama

Toroa werd vanaf de geboorte opgevoed door zijn geliefde grootmoeder, Te Wharehau, en 6 Elders van zijn stam op de traditionele manier van zijn volk. Momenteel geeft onder meer les in Haka, de traditionele dans van de Maori. Deze haka is door Toroa zelf gecomponeerd, waardoor hij een geschenk kan geven aan de mensen van dit land om zich opnieuw te verbinden met hun eigen oude cultuur. In de gebroken wereld van vandaag is Toroa's missie om de speer te gooien ... Te Tao Aroha / The Spear of Love ... Hij mist nooit. Zijn haka-workshops zijn zeer energiek en vol Liefde.

Wanneer: 8 juli 2021 tot 8 juli 2021
Waar: AgapeBelgium
€20.00
Incl. BTW

De liefde die Toroa verspreidt, is besmettelijk. Hij ziet ieders unieke kwaliteit en energie en wijst dat aan degenen die het nodig hebben. Het motiveerde me enorm.

Malou

©2021 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie

Heb jij het ook moeilijk in deze speciale tijden? Heb je nood aan een babbel en een luisterend oor? Wij bieden nu gratis online advies aan. Lees verder

x