Terug naar overzicht

Opleiding LifeCoach Connected Living (nog 3 plaatsen)

  • Algemeen
  • Programma
  • Praktisch
  • Docent

Wil je graag Life Coach worden? Zoek je een manier om (meer) verbinding te maken met jezelf, de ander en de natuur? Dan is de opleiding 'Connected Living' iets voor jou!

Deze 4-jarige opleiding onderzoekt op welke manier spiritualiteit een aanvulling kan zijn voor coaching/psychotherapie en omgekeerd. Het therapiewerk / coachingswerk zorgt ervoor dat de studenten hun ervaringen - opgedaan in het sjamanisme - kunnen integreren en vertalen naar onze huidige samenleving.

In deze opleiding hechten we belang aan het respecteren van zowel onze huidige westerse tradities, die gekenmerkt worden door wetenschappelijk denken alsook de oude universele “gemeenschapstradities”, die gekenmerkt worden door mythologisch denken.

Deze Life Coaching training bestaat uit 4 cycli: 'Living in connection', 'Living with connection', 'Living into connection' en 'Guiding the connection'. 

Wat is het doel van deze coaching training?

We wensen je te begeleiden in de natuur van verbinding maken: met jezelf, anderen, en de wereld.

We wensen je op te leiden tot coach:  iemand die mensen kan begeleiden in het vinden van & omgaan met verbinding met zichzelf, anderen en de wereld. 

Wat leer je?

  • Je leert ervaringsgericht werken met de mogelijkheden van lichaamsgericht, communicatief en creatief werken.
  • Je leert over hoe traditionele culturen kijken naar en omgaan met verbinding en hun spiritualiteit.
  • Je leert met een methodische blik kijken naar het vak.
  • Je leert als coach ruimer denken dan louter toepassingen van het in verbinding treden in je eigen professionele situatie.
  • Je leert vak- en branche-overstijgend handelen zodat je in verschillende contexten kan werken en op uiteenlopende vragen een creatief antwoord kan formuleren.

Het is een training waar de lichaamsgerichte (psycho)therapie, versmelt met 'spiritueel werken' en communicatiemodellen. Voor het spiritueel werk doen we beroep op 'wisdom keepers' en zal je relaties vinden met het traditioneel sjamanistisch werken.

Benieuwd wat anderen van de opleiding vinden? Bekijk het filmpje hier.

Voor een interessante getuigenis van een medewerker van De Sleutel die de opleiding volgde, verwijzen we naar dit  artikel: https://www.desleutel.be/professionals/item/2965-mens-sana-in-corpore-sano?fbclid=IwAR3xkvRNS768ugutz2b1n_4SDn_zFqRFjmquMfMU_lx18txjtO5uMLi-Tlo

De eerste cyclus 'Living in connection' bestaat uit 8 modules waar je jezelf steeds op een andere manier, vanuit een ander oogpunt leert zien. Je leert over veiligheid en veiligheid creëren.  Je gaat op verschillende manieren een ontmoeting aan met jouw lichaam. Je ontdekt dat jouw lichaam bewustzijn in zich draagt. Dat jouw lichaam een bron van wijsheid kan zijn en dat jouw lichaam ‘spreekt’ via gevoelens, sensaties en emoties. Je onderzoekt hoe jouw manier van verbinden en hechten, begonnen is in relatie met jouw omgeving en vindt wegen om te herstellen daar waar nodig.

Het jaar wordt afgesloten met de start van de ‘communicatiemodule’. Deze loopt door in het begin van het tweede jaar.

Data van de eerste cyclus: Living in connection

Module 1 Bio-energetica: 7-10 oktober 2021

Module 2 Authentic Movement: 11-14 november 2021

Module 3 Karakterstructuren: 09-12 december 2021

Module 4 Ancient Wisdom: 17-20 februari 2022

Module 5 Drum (start 10u): 17-20 maart 2022

Module 6 Bonding en relaties: 21 - 24 april 2022

Module 7 Communicatie: 26 - 29 mei 2022

Afronding: 24 - 25 juni 2022

Prijs

€2530 (excl. BTW) of €3061,30 (incl.BTW) + Catering 22,5 dagen: € 1013,63 (incl. BTW)

Er worden maximaal 18 studenten toegelaten.

Opleidingscheques
Deze training komt in aanmerking voor opleidingscheques.

In deze prijs is het hele opleidingsjaar vervat, syllabi en materialen. Overnachting is gratis.
Er kan, in uitzonderlijke gevallen, gespreide betaling aangevraagd worden.

Kenmerkend voor deze training

Is het leertherapeutisch model. Hierdoor zal de student niet alleen de kennis en de technieken aangeleerd krijgen die nodig zijn om lichaamsgericht coaching op een verantwoorde manier neer te zetten. Het leertherapeutisch model zal alle methodes en technieken aanleren door de student de mogelijkheid te geven deze als eerste in de diepte te ervaren. Op deze manier komt er tevens een persoonlijk ontwikkelingsproces op gang waardoor de student een ervaren, een vaardig en wetend therapeut kan worden.

Studielast

De opleiding bestaat uit 7 bijeenkomsten per cyclus van 3,5 dagen (starten op donderdagavond m.u.v. 'de drum') en een afronding. Deze opleidingsblokken zijn residentieel. 

Tussen de opleidingsblokken vormen de intervisiegroepen een belangrijke oefen- en verdiepingsplaats. Elke intervisiegroep krijgt 7 opdrachten per cyclus.

Vanaf de 3de cyclus kan er stage worden gelopen. Om in aanmerking te komen voor het certificaat dient de student alle blokken te hebben gedaan, 620 stage-uren en een afstudeerwerk op een positieve manier hebben afgewerkt.


Covid-19

Alle opleidingen en trainingen kunnen we categoriseren als ‘corona-proof’ of ‘corona-resistent’. Opleidingen die corona-proof zijn, gaan door mits toepassing van strikte veilligheidsmaatregelen. Corona-resistent betekent dat wij ernaar streven dat een opleiding altijd zal kunnen plaatsvinden, ook als we opnieuw in lockdown gaan. 

Deze opleiding is corona-proof. Dat wil zeggen dat in het geval van een nieuwe lockdown, opleidingsblokken kunnen vervangen worden door een online formaat en/of uitgesteld worden. De opleiding zal niet geannuleerd worden in haar geheel.

Bekijk hier alle covid-maatregelen.

Niek Ghekiere

Docent

Niek Ghekiere

+32 498 52 95 52

Gespecialiseerd trainersteam o.l.v. Niek Ghekiere

AgapeBelgium werkt uitsluitend met autoriteiten of gespecialiseerden in hun vakgebied. Daarvoor doen we beroep op zowel Belgische alsook buitenlandse trainers. De opleiding wordt gedragen door Concha García Allen (USA), Dirk Ghekiere (B), Essen Ahbleza (MEX), Marilyn Black Elk (USA), Marjolijne van Buren-Molenaar (Nl), Niek Ghekiere (B), Rahul Bharti (NPL), Ramon Vega (Arg), Sarah Dykmans (B), Sigrid Exelmans (B), Toroa Aperahama (NZL) en andere trainers. De coördinatie van deze training ligt in de handen van Niek Ghekiere.

Wanneer: 7 oktober 2021 tot 25 juni 2022
Aantal modules: 8 trainingen
Waar: AgapeBelgium, Koolskamp
€2530.00
Excl. BTW

Ik heb een sterker groepsgevoel ontwikkeld dan voorheen. Het gaat niet alleen om mij. Het gaat om mij én het gaat over grotere geheel zoals de groep waar ik deel van uitmaak.

Geert de Groof

Ik startte in 2008 aan de training Life Coach Connected Living. Deze diepgaande ervaring in en met de natuur bracht me opnieuw bij wie ik ooit was en waar ik mezelf vond, in de natuur.

Stefan De Keersmaeker, Windhorse Services BVBA

De beslissing om de opleiding te doen is het mooiste cadeau in mij leven dat ik mezelf heb gegeven heb. Ik voel dat ik NU pas LEEF en eindelijk durf te gaan voor mijn dromen.

Hilde van Cutsem

'Ik ben 60 jaar en volg de opleiding Connected Living. Hiermee geef ik mezelf de kans om de jaren, die voor mij liggen, waarachtig en in schoonheid te beleven'.

Carine Van Tieghem

Toch nog even melden hoe waardevol mijn opleidingen waren bij jullie. Ook mijn agape opleiding kan ik dagelijks omzetten in mijn werk. Het geeft me een stevig fundament.

Evan Van Lissum, Ideator

©2021 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie

Heb jij het ook moeilijk in deze speciale tijden? Heb je nood aan een babbel en een luisterend oor? Wij bieden nu gratis online advies aan. Lees verder

x