Terug naar overzicht

Internationale gecertificeerde vuurloopleiderstraining

 • Algemeen
 • Programma
 • Praktisch
 • Docent

Steeds meer individuen, groepen en teams nemen deel aan vuurlopen. Om aan deze vraag tegemoet te komen, zijn goed opgeleide vuurloopleiders noodzakelijk. 

Bekijk de brochure hier.

De mogelijkheid van ieder mens om blootsvoets over een heet vuur te kunnen wandelen is, op zijn zachtst gezegd, verbazingwekkend.
Reeds vele wetenschappelijke onderzoekers werden geïnspireerd en gemotiveerd om dit gebeuren te verklaren.
Tot op vandaag bestaat er nog geen sluitende wetenschappelijke opheldering die antwoord geeft op de vraag waarom mensen in staat zijn op een veilige manier over gloeiendhete kolen te wandelen.

Wat wel zeker is, is wat vuurlopen doet met een persoon. Vuurlopen is een diepgaande en krachtige ervaring. Vuurlopen maakt de aandacht en het bewustzijn wakker in elke deelnemer, om zijn of haar lichamelijke sensaties, gevoelens en gedachten te focussen en deze te verbinden met het vuur.
Vuurlopen verenigt fysieke, emotionele en mentale gewaarwordingen, samen met de spirituele dynamieken van ieder persoon in één focus, een helder doel, een ‘gebed’.

Steeds meer individuen, groepen en teams nemen daarom deel aan vuurlopen. Om aan deze vraag tegemoet te komen, zijn goed opgeleide vuurloopleiders noodzakelijk

Vuurlopen werd oorspronkelijke als een ceremonie aangeboden. Heel gebruikelijk was de vuurloop een overgangsceremonie. Een ceremonie die een nieuwe fase in een leven kracht bijzet. Daarnaast werd vuurlopen gebruikt om een spirituele ontwikkeling te verdiepen en/of heling te realiseren. Vandaag zijn deze toepassingen langzaam terug aan het keren. De oorspronkelijke toepassingen worden steeds begrijpbaarder en geschikter.

Vanwege de intensiteit van deze training, zowel tijdens de trainingsdagen maar ook na afloop van de training waar wij standby blijven voor vragen en steun, bieden wij deze training 2-jaarlijks aan. Covid heeft dit plan vorig jaar gedwarsboomd en net daarom zijn we vurig enthousiast deze training straks opnieuw aan te bieden.

De afgelopen jaren zijn we getuige mogen zijn van de vorige opleidingsgroep die vuurlopen op een heel succesvolle manier hebben geïntegreerd en toegepast. Zo hebben we vuurloopleiders zien schitteren bij topsporters, bij teams, bij psychiatrische patiënten en bij vele geïnteresseerden. Soms waren het overgangsrituelen, helingsceremonies, oud- en – nieuw – overgang, of open vuurlopen die een heel bekrachtigend effect hebben. Deze initiatieven zijn niet alleen een return of investement. Deze initiatieven sterken de persoon van de vuurloopleider in vele facetten en via de vuurlopen winnen deelnemers aan vertrouwen, kracht, focus en weerbaarheid.

Waarom kiezen voor AgapeBelgium om deze training te volgen?

Er zijn diverse redenen waarom je zou kiezen voor ons centrum om je te laten opleiden tot vuurloopleider:

 • Je krijgt les van een expertenteam van een zestal trainers die elk op hun eigen manier uitblinken in expertise op het vlak van vuur;
 • Niet enkel gaan we vuurlopen benaderen als tool voor workshops, teams en empowerment maar ook als ceremonie en healingtool;
 • We bieden een rijk aanbod ‘energizers’ (oefeningen waarbij je voelt hoe energie ervaren wordt in het lichaam. Het zijn oefeningen rond overgave en kracht en die te maken hebben met verbinding en hechting. We bieden zowel klassieke energizers als heel wat vernieuwende energizers.
 • Binnen deze training leer je ook alles over brandwondpreventie en brandwondbehandeling
 • Je krijgt een beknopte cursus over de biologie van angst, wat een belangrijk onderdeel is van vuurlopen;
 • De training is uniek en hedendaags, waarbij we de wortels van het vuurlopen respecteren, in ere laten en intact houden.
 • Onze vuurloopleiders zijn ook coaches en psychotherapeuten en bovendien ervaren ceremonieleiders.
 • AgapeBelgium heeft meer dan 30 jaar ervaring in het aanbieden van vuurlopen en vuurlooptrainingen en heeft meer dan duizend mensen over het vuur begeleid.

Wat ga je leren?

Deze training geeft jou als deelnemer veel meer dan enkel de technieken en de kennis van het begeleiden van vuurlopen. Vuurloopinstructeur worden leert jou over jouw kracht van zelfbewustzijn, van zelfbeheersing en jouw natuurlijk leiderschap.  Een vuurloopinstructeur belichaamt zorgzaamheid en veiligheid, verantwoordelijkheid en respect. Het vuurlopen leert je over jouw manier van wandelen in schoonheid en evenwicht. Na deze training kan je individuen, groepen en teams begeleiden in de vuurloopervaring. Je wordt na de training op regelmatige basis – en in alle vrijblijvendheid – uitgenodigd voor bijscholingen, verdiepingsdagen en ontmoetingsdagen.

 • Vuurloopleiders begeleiden individuen en teams met als doel hen te verstevigen, hun kracht te verdiepen & hun onderlinge verbondenheid te versterken.
 • Vuurloopleiders leren mensen omgaan met hun aarzeling, angsten, weerstand en twijfel waardoor meer vertrouwen en zekerheid kan ontstaan.
 • Vuurloopleiders kennen de transformerende kracht van het vuur en kunnen hiermee omgaan.
 • Vuurloopleiders hebben inzicht in de processen en voorwaarden die het mogelijk maken om een vuurloopervaring op een veilige en verantwoorde manier op te doen.
 • Vuurloopleiders belichamen moed, zelfkennis, authenticiteit en zelfzekerheid.
 • Vuurloopleiders zijn vurige leiders.

Na de afronding van de training ontvang je een door de Vlaamse overheid erkend certificaat.

Als getuigenis zou ik willen meegeven dat de opleiding tot vuurlooptrainer in het mooie Frankrijk een echte verrijking is voor mijn leven, zowel persoonlijk als professioneel. Tijdens deze 9 intensieve dagen (want dat waren ze wel) ben ik heel goed begeleid geweest in alle fases en stappen die nodig zijn om op een goede manier een vuurloop te leiden. Voor mij is de opleiding volledig. De trainers zijn enorm professioneel en ik kan merken dat ze een immense ervaring hebben. De opleiding duwde me naar de randen (en ook vaak erover) van mijn comfortzone. Ik ben blij dat ik het vuur heb leren kennen, en vooral mijn eigen vuur heb mogen aanwakkeren om mensen te begeleiden en te ondersteunen. Een aanrader! (Evan van Lissum, http://evanvanlissum.com/ )

(Klik voor meer informatie op de tabbladen 'praktisch', 'programma' en 'docent' of download de brochure)

Deze training is open voor iedereen die gemotiveerd is, zich aangetrokken voelt tot de vuurloop of deze wenst te gebruiken in zijn/haar huidige werk of de wens heeft er zijn/haar werk van te maken in de toekomst.


Deze training wordt veelvuldig geconsulteerd …

 • door coaches, therapeuten, managers, facilitators, leiders, artistiekelingen en artiesten en teamleiders;
 • door professionelen die een diep respect voelen om mensen te zien groeien, ontwikkelen in hun leiderschapskwaliteiten of werken met teams en groepen of met burn-out;
 • door mensen die zich wensen te verbinden met hun élan vital, hun innerlijke vuur, hun bron van creativiteit, die bewustwording een centrale plaats geven in hun leven.

Criteria

 • In de mogelijkheid zijn en bereid te zijn te reflecteren op jouw eigen acties, gevoelens en gedachten;
 • Akkoord gaan met de praktische regelingen verbonden aan deze training en locatie;
 • Fysieke en emotionele stabiliteit, alsook beschikken over empathische vaardigheden;
 • Jouw motivatiebrief (max. 1 A4) en de antwoorden op de vragenlijst verder in deze brochure mailen naar info@agapebelgium.be

Het volledige programma van de training kan je bekijken in de brochure.

Data

Module I:
Het vuur voeden
23, 24, 25, 26 en 27 april 2023

Module II:
Het vuur hoeden
12, 13, 14 en 15 juni 2023

We starten op 23 april om 10u en eindigen op 27 april om 16u. We starten terug op 12 juni om 10u en eindigen op 15 juni om 16u.

Deze training is verplicht residentieel. Je verblijft dus meerdere opeenvolgende dagen in ons centrum.

Prijs

De kosten van deze training zijn € 3.750 (excl. BTW) of €4537.50 (incl. BTW) en verblijfskosten € 495 (incl. BTW). In de verblijfskosten zitten de catering en overnachting inbegrepen.

Totaalprijs: €5032,50 (incl. BTW, incl. verblijfskosten)

Onder specifieke voorwaarden kan deze training worden betaald met een betalingsplan. Je kan hierover meer informatie aanvragen in het toelatingsgesprek.

In de prijzen zijn inbegrepen:
• begeleiding en training
• hout
• materialen
• cursusmateriaal
• maaltijden en overnachting


De training vindt plaats in AgapeBelgium

Deze training vindt plaats in het centrum van AgapeBelgium, Heirweg 60 in Koolskamp (West-Vlaanderen). Wij vragen elke deelnemer zich te voorzien van een tent en slaapgerief. De koks van ‘The Roots of the Unicorn's Fortune’ verzorgen de (vegetarische) maaltijden tijdens deze training. Men kan geen vermindering van cateringkosten verkrijgen door het overslaan van maaltijden of het meebrengen van eigen voeding. 

Cateringkosten bevatten alle maaltijden en dranken die de koks voor jou voorzien, alsook de hosting.

Niek Ghekiere

Docent

Niek Ghekiere

+32 498 52 95 52

Het trainersteam staat onder begeleiding van Niek Ghekiere. Hij kent reeds 30 jaar vuurlopen. Hij werd onderricht door zijn vader, Dirk Ghekiere. Hij is lichaamsgericht psychotherapeut en trainer. Vuurlopen heeft zijn leven verdieping, kracht en schoonheid gegeven.
Dirk Ghekiere heeft in zijn loopbaan vuurlopen verzorgd voor individuen, groepen, teams, families, bekende publieke leiders en voor TV & radio. Hij heeft een brede achtergrond in het coachen, begeleiden van mensen en groepen en het verzorgen van trainingen in binnen- en buitenland. In hun verscheidenheid en persoonlijke benadering van de vuurloop en de mensen, vormen ze een heel samenhangend en complementair trainersteam met ontzettend veel competenties en ervaringen. Zij kijken ernaar uit jou te begeleiden in jouw vurig leer- en groeiproces. Naast Niek en Dirk zijn er nog 3 bijzondere Vuurloopleiders in het trainersteam die mee vorm
geven aan deze unieke training, namelijk Peter Doll, Ward Ghekiere en Daniëlle De Wilde.

Wanneer: 23 april 2023 tot 15 juni 2023
Waar: Koolskamp, België
€3750.00
Excl. BTW

Toch nog even melden hoe waardevol mijn opleidingen waren bij jullie. Ook mijn agape opleiding kan ik dagelijks omzetten in mijn werk. Het geeft me een stevig fundament.

Evan Van Lissum, Ideator

©2023 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie