Terug naar overzicht

Training Dienend Leiderschap - Serving the fire (Volzet)

 • Algemeen
 • Programma
 • Praktisch
 • Docent

Wegens het grote aantal aanmeldingen voor de eerste groep Firekeepers die is gestart in oktober 2021, lanceren we een nieuwe groep vanaf januari 2022! Wil je er dus nog bij zijn, dan kan je opnieuw inschrijven.

Deze training die je opleidt tot Firekeeper, helpt je een autoriteitschap te ontwikkelen, waarin jouw handelen als een voorbeeld staat voor dienend leiderschap. Een dienend leider handelt uit en met liefde. Hij of zij kent de kracht van nederigheid en is onbaatzuchtig. De dienend leider handelt met een visie en met vertrouwen. Zijn of haar handelingen dienen een ander, een groep of een groter Iets. Zijn bijdrage versterkt niet alleen zichzelf, maar vooral de ander en anderen. 

Deze training geeft aandacht aan jouw ontwikkeling tot firekeeper. Je leert over ...

 • Natuurlijke vuurtechnieken voor het aanmaken van het vuur.
 • Afstemmen, leiderschap en samenwerking.
 • Zweethut: Bouw en betekenis.
 • Vuurloop: Hoe hoeden van het vuur?
 • Ceremoniële protocollen: Hoe bewegen in ceremonie? Hoe omgaan met elders?
 • Steenceremonies.
 • Vuur en veiligheid.

Elke deelnemer krijgt voldoende oefenmogelijkheden om de technieken en de vaardigheden van het hoeden van het vuur eigen te maken.

Ceremoniële vaardigheden komen gedurende de opleidingsblokken ruim aan bod. 

(Klik op 'Praktisch' en 'Programma' voor data en prijzen)

Lees meer over een Firekeeper.

De totale training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 of 3 dagen. Deze 8 bijeenkomsten vormen 2 cylci die over 2 jaar gespreid zijn.

De eerste cyclus zal de kennis, technieken en vaardigheden aanbieden.

De tweede cyclus herhaalt, verdiept en verruimt de eerste cyclus: er worden andere  teachings gedeeld, nieuwe technieken en andere opbouwen. In de tweede cyclus zal jij als leider meer aandacht krijgen.

Al tijdens de eerste cyclus kan elke student beginnen met stage lopen. Dat doet hij/zij bij ceremonieleiders waar hij/zij het vuur hoedt.  Wij verwachten dat de student minstens 8 vuren hoedt in zijn stage. Na het lopen van stage kan de student ‘gaan voor initiatie’. Deze initiatie tot firekeeper vindt altijd plaats in het laatste weekend van de 2de cyclus  van de training. 

Data

Module 1        21-22 januari 2022 (9u30-17u)

Module 2        17-19 februari 2022 (19u-15u)

Module 3        1-2 april 2022 (9u30-15u)

Module 4        20-22 mei 2022 (19u – 15u)

Inschrijving is noodzakelijk.

Programma

Residentiële buitentraining.
Catering en overnachting voorzien. (niet inbegrepen in de opleidingsprijs)

Download de brochure voor alle info.

Data

Module 1        21-22 januari 2022 (9u30-17u)

Module 2        17-19 februari 2022 (19u-15u)

Module 3        1-2 april 2022 (9u30-15u)

Module 4        20-22 mei 2022 (19u – 15u)

Prijs

Trainingkosten: €475 (excl. BTW) of €574,75 (incl. BTW) /cyclus
Cateringkosten: €317 (incl. BTW)/cyclus. Overnachting is gratis.


Benodigdheden

Je krijgt een informerende brief na inschrijving toegestuurd.

Covid-19

Alle opleidingen en trainingen kunnen we categoriseren als ‘corona-proof’ of ‘corona-resistent’. Opleidingen die corona-proof zijn, gaan door mits toepassing van strikte veilligheidsmaatregelen. Corona-resistent betekent dat wij ernaar streven dat een opleiding altijd zal kunnen plaatsvinden, ook als we opnieuw in lockdown gaan. 

Deze workshop is corona-proof. Er wordt in tenten overnacht (gelieve deze zelf te voorzien) en catering zal beschikbaar zijn.

De training kan, enkel en alleen in het geval van een nieuwe lockdown, geannuleerd worden, omdat de inhoud niet overdraagbaar is via live e-learning. Indien dit zich zou voordoen, zullen de inschrijvingskosten die betaald werden voor de lessen die niet kunnen doorgaan, terugbetaald worden. 

Niek Ghekiere

Docent

Niek Ghekiere

+32 498 52 95 52

Niek Ghekiere is als creatief therapeut een erkend dans- en bewegingstherapeut en draagt een Master in Dance Movement Therapy (MaDMTh). De opleiding die hij volgde tot neo-reichiaans therapeut ondersteunt en verscherpt hem in het begeleiden van mensen en groepen. Hij heeft een privépraktijk, waar hij individuele- en groepstherapie geeft en is directeur van het therapie- en opleidingscentrum AgapeBelgium. Hij is voormalig voorzitter van de vakgroep dans- en bewegingstherapie en verricht onderzoek naar lichaamsgerichte therapieën en spiritualiteitsbeleving.

Wanneer: 21 januari 2022 tot 22 mei 2022
Aantal modules: 8 trainingen
Waar: AgapeBelgium
€475.00
Excl. BTW

Deze opleiding verweeft heel overzichtelijk de menselijke psyche in deze hedendaagse tijd met authentieke sjamanistische principes.

Karla Hulpiau

Door de Fire keeper training ben ik me bewust geworden van wat 'in verbinding gaan' wil zeggen en mijn persoonlijke obstakels hiermee. De training geeft me meer vertrouwen in mezelf en mijn levenspad.

Rebecca Lenaerts, 40j, kunstenaar

©2021 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie

Heb jij het ook moeilijk in deze speciale tijden? Heb je nood aan een babbel en een luisterend oor? Wij bieden nu gratis online advies aan. Lees verder

x