Terug naar overzicht

Summer School Belichaamde spiritualiteit in Authentic Movement (Volzet)

  • Algemeen
  • Praktisch
  • Docent

Als een mystieke en spirituele discipline zal Authentic Movement jou inspireren.

Deze dagen zijn wellness voor de geest. We werken met Authentic Movement, meditatie en ritueel werk. We ervaren dat elke dag een ceremonie is, kan zijn en oefenen het wandelen in schoonheid en bewustzijn. We werken in een veilige omgeving en gaan op een veilige, hygiënische manier om met elkaar.      

Authentic Movement is een lichaamsgerichte discipline die ervoor zorgt dat we een zelf-zorgende houding aanleren. Een houding waarin we leren op een compassievolle manier betrokken te zijn op onszelf, de ander en onze omgeving. Waarin we niet veroordelend en verwachtingsloos getuige zijn van onszelf en de ander, wat ons toegang geeft tot diepere genuanceerdere zelfgewaarwordingen en bewustzijn. Authentic Movement leidt tot onbewuste dynamieken die ons in staat stellen de verbinding met onszelf, de ander en de Wereld te verdiepen. Via beweging, in stilte, ontdekken we een authentieke spirituele zelf, die verbonden is met de aarde. Waar we bewogen worden van binnenuit en vanuit de ervaren verbinding. 

Spells of the Sensate: Authentic Movement & Action Theater | Earthdance

Als een mystieke en spirituele discipline zal Authentic Movement jou inspireren. De woordeloze ervaringen zijn belevenisvol, verbeeldend, vervuld van rijke sensaties en prikkelen jouw creativiteit. De ervaringen omhullen kennis en inzichten die heel eigen voelen en vol van spirituele betekenis zijn. Deze tijdelijke en rijke belichaamde momenten lijken niet gecontroleerd te willen worden, maar nodigen uit naar een diepere verbinding. In deze absorptie, deze belichaamde ervaring van onvoorwaardelijk opgenomen te zijn in onszelf, beleven wij onszelf in verbinding met elkaar, de wereld als een eenheid.

De authentieke ervaringen die we in beweging opdiepen, integreren we deze dagen wanneer we wakker zijn, dromen en slapen. We oefenen deze innerlijke staat van bewust zijn in elk moment van de dag.  

*********************************

Doelstellingen van deze Summer School zijn:

  • Veiligheid installeren naar onszelf en bij elkaar.
  • Het concept ‘belichaamde actieve verbeelding’ begrijpen en ervaren.
  • Het versterken van een compassierijke ‘inner witness’.
  • Getuige zijn van elkaar, verbinden en getuigenis geven op een mind-volle manier.
  • Ruimte en begrip geven aan ‘wat’ mystiek, alchemistisch of spiritueel kan zijn.
  • Waarden exploreren die spiritualiteit integreert in dagelijkse leven

*************************************

In deze dagen zullen we vaker in beweging zijn. Authentic Movement als werkvorm verdiepen. We onderzoeken welke attitudes binnen Authentic Movement verscholen liggen en hoe we deze kunnen integreren in ons dagelijks leven. Naast de bewegingssessies werken we creatieve materialen en zijn er buitensessies waar we aandacht geven aan ritueel werk.

Na kennismaking en een introductie over Authentic Movement, zal de methode uitgerold worden op een praktische en belichaamde manier. Elke dag kent minstens 2 ruime Authentic Movement-sessies. Er zal zowel individueel, als in tweetallen als in groep gewerkt worden. Er zijn ruime deelcirkels die tot doel hebben dat de ervaringen meer betekenis kunnen krijgen. De training geeft ruimte aan het beantwoorden van vragen. Elke deelnemers krijgt na de training toegang tot eenruime powerpoint-presentatie m.b.t. deze Summer School.

*******************************************

Meer informatie over Authentic Movement: artikel

Bekijk hier de film 'Moving Poetica' van Michelle Kurzenacker over Authentic Movement. Moving Poetica is een film over Authentic Movement als praktijk om de professionele vaardigheden als (trauma) therapeut en personal coaches te verdiepen.

Prijs

Summerschool: €390 (excl.BTW) of €471,90 (incl.BTW)
Verblijfskosten(catering en overnachting verplicht): €220 (incl. BTW)

Data

18-19-20-21 augustus 2022.

Donderdag 10h-18h, 19h30-21h00

vrijdag/zaterdag 7h-8h30, 10h-18h, 19h30-21h00

Zondag 7h-8h30, 10h-12h

Catering is voorzien vanaf de lunch op donderdag tot en met de lunch op zondag. Overnachting is ook mogelijk in tenten (gelieve deze zelf te voorzien). We beschikken ook over verluchtbare slaapzalen.


Covid-19

Alle opleidingen en trainingen kunnen we categoriseren als ‘corona-proof’ of ‘corona-resistent’. Opleidingen die corona-proof zijn, gaan door mits toepassing van strikte veilligheidsmaatregelen. Corona-resistent betekent dat wij ernaar streven dat een opleiding altijd zal kunnen plaatsvinden, ook als we opnieuw in lockdown gaan. 

Deze workshop is corona-proof. Er wordt in tenten overnacht (gelieve deze zelf te voorzien) en catering zal beschikbaar zijn.

De training kan, enkel en alleen in het geval van een nieuwe lockdown, geannuleerd worden, omdat de inhoud niet overdraagbaar is via live e-learning. Indien dit zich zou voordoen, zullen de inschrijvingskosten die betaald werden, terugbetaald worden.

De concrete Covid-19 maatregelen die zullen genomen worden, kan je hier lezen: https://www.agapeacademy.be/nl/nieuws-en-publicaties/30/covid-19-richtlijnen

Niek Ghekiere

Docent

Niek Ghekiere

+32 498 52 95 52

De training wordt gegeven door Niek Ghekiere. Niek Ghekiere draagt een master diploma in Dance Movement Therapy en NeoReichiaanse Psychotherapie. Hij specialiseerde zich in neurologie, Authentic Movement, ademtherapie en bio-energetica. Hij is gastdocent aan buitenlandse postgraduaat-opleidingen. Als onafhankelijk onderzoeker publiceerde hij o.a. over Authentic Movement. Hij is voormalig voorzitter van de Belgische vereniging voor Creatieve Therapie en Dans- en bewegingstherapie. Hij heeft zijn eigen praktijkvoering als therapeut waar hij avondgroepen verzorgt in bio-energetica en authentic movement en individuen bijstaat in hun zoek- en ontwikkelingsproces. Hij is trainer in de opleiding dans- en bewegingstherapie en coördinator/trainer van/aan de opleiding Connected Living van AgapeBelgium. 

Wanneer: 18 augustus 2022 tot 21 augustus 2022
Waar: Koolskamp
€390.00
Excl. BTW

'Nu anderhalve week later voel ik de rijkdom die ik uit deze Summerschool heb mogen ontvangen, nog steeds diep doorwerken binnen in mezelf en in mijn leven. En daar ben ik enorm dankbaar voor. Dankjewel!"

Rebka Netsere, 42 jaar, Dans- & Bewegingstherapeut, Dansimpulz

Het cursus weekend Belichaamde Spiritualiteit en Authentic Movement heeft mij, zoals steeds weer bij Agape Belgium, veel gebracht. Mijns inziens draagt deze cursus bij aan een betere wereld. Zowel betreft betere zorg voor onszelf, elkaar en de natuur. Alles is verbonden. Een regelrechte aanrader!

Eva van Hinte-Hup, psychologe, 31 jaar

Onlangs volgde ik A Movement bij Agape met Niek Ghekiere. Ik besloot het erop te wagen ondanks mijn voorzichtige houding tgo het aanbod trainingen in spiritualiteit. Ik ben teruggekomen als een tevreden en verrijkte vrouw.

Anne-Marie Desmet, psychotherapeut

Deze 4-daagse werd aangekondigd als een weldaad voor de geest. Ik ben diep dankbaar dat Agape deze zomerschool organiseert, en zo ruimte creëert om stil te vallen, in beweging te komen, bewogen te worden, en je zo dieper te verbinden met jezelf en de ander, in de ruimste zin van het woord. Deelnemen aan dit programma is een geschenk aan jezelf en de wereld.

Geertrui Gardeyn, 51 jaar, psychologe en mindfulnesstrainer

©2022 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie

Nieuw bij AgapeBelgium! Opleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie Lees verder

x