7 Dagen Valentijn

Terug naar overzicht
14 februari 2019

7 Dagen Valentijn

In de maand van de liefde stellen wij '7 dagen Valentijn' voor. Elke dag bieden wij jou een oefening aan - die komt vanuit de lichaamsgerichte therapie - die je samen met je geliefde, maar ook met je beste vriend/in, je oma of wie dan ook kunt doen, zodat jullie dichter naar elkaar toegroeien. Volg ons op Facebook en op onze website, vanaf vandaag tot volgende week kan je elke dag een nieuwe oefening vinden.

Dag 1

Vandaag houden we het heel eenvoudig. Maak een kopje koffie of thee voor je geliefde. Doe je dit reeds elke dag, spreek deze keer je oprechte wens voor die dag uit, zodat hij of zij letterlijk je woorden 'opdrinkt'.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Dag 2

De plaats waar het hoofd overgaat in de hals kent een lichte inwaartse buiging. De nekholte wordt gevormd tussen de aanhechting van de trampeziumspieren aan de schedel. Die uiterst gevoelige plaats worden we vaak gewaar wanneer we rillingen krijgen over onze rug.  Een gebaar dat heel liefdevol is, bestaat erin dat je mooie woorden ‘in’ de halsholte van jouw partner fluistert. Ervaar vooral hoe subtiel deze fluisterende strelingen warmte en trilling kunnen wakker maken in jouw lichaam.

Dag 3

Deze oefening is een contactoefening die het best op de grond uit te voeren is. Je kan ze doen wanneer je naar elkaars verhalen luistert, wanneer je TV kijkt, muziek beluistert samen enz.

De ene partner zit op zijn knieën, die uit elkaar zijn. In die mate dat de andere partner er gemakkelijk tussen kan zitten. Zij of hij geeft haar gewicht aan de man die haar/hem steunt en draagt. Indien de man zelf een steun nodig heeft, kan hij ook tegen de muur zitten met opgetrokken knieën, terwijl hij zijn partner ontvangt en draagt. Het is goed om de rollen ook te wisselen zodat ook de andere partner zijn of haar draagkracht ervaart en de ander zijn of haar overgave kan mobiliseren.

Dag 4

Dit is een geblinddoekte oefening en alvast een voorbereidende oefening voor morgen.

Deze oefening doe je wanneer je in alle rust een aantal dagelijkse activiteiten kan uitvoeren, zoals eten, douchen, ect.

Je blinddoekt jouw partner en brengt hem/haar naar de plaats waar je wenst dat hij/zij zit. Dat wat hij/zij heel zelfstandig kan, dient hij/zij nu in jouw handen te leggen. Jij zal hem/haar eten geven, drinken geven, wassen, ect. Jullie bepalen zelf het einde van deze oefening.

Dag 5

Opnieuw geblinddoekt, maar nu samen. Vooraleer je jezelf de blinddoek omdoet, zorg je voor een rustige sfeervolle muziek. Deze leg je op en zonder woorden te delen, vind je elkaar geblinddoekt. Eens elkaar gevonden, beweeg je samen, ondersteund door de muziek. Het kan dansen zijn, maar je kan en mag elkaar ook uitdagen en de gekende dansposes achterlaten en improviseren met bewegingen waarbij je steeds af dient te stemmen, jouw gewicht te verplaatsen, elkaar te steunen en te dragen. Ook hier bepaal je samen het einde van deze oefening.

Dag 6

Vertrouwensoefeningen zijn dan wel gekend, toch zijn deze speelse en bijzondere contactmomenten veelal schaars in het leven van een koppel dat lange tijd samen is. Vertrouwensoefeningen zijn echter veelal oefening die afstemming en bewustzijn mobiliseren ten einde vertrouwen te voelen. Ga daarom vandaag tegenover elkaar staan, stokstijf. Neem elkaar handen vast en hou oogcontact met elkaar. Langzaam ga je achterover hangen tot jullie beider armen gestrekt zijn. Om terug te komen, geef je een licht kneepje in de handen van jouw partner en trek je elkaar omhoog. Er bestaan verschillende variaties op deze oefening, waarbij je één hand bvb loslaat of wanneer je beide hangt door jullie knieën te zakken en zo door te hangen tot je op de grond zit.

Dag 7

Herinner opnieuw en deel graag de eerste ontmoeting(en) met elkaar en vooral deze waar je realiseerde dat je echt voor hem/haar wenste te kiezen. Deel deze herinneringen opnieuw met elkaar. Ze herinneren jullie opnieuw aan jullie prille begin, jullie enthousiasme van toen. Wanneer je deze herinneringen hebt gedeeld kan je ook andere belangrijke liefdevolle gebeurtenissen opnieuw herinneren en delen. Deze kunnen verschillen van elkaar, maar voeden wel de verbinding die jullie hebben met elkaar.

©2021 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie

Heb jij het ook moeilijk in deze speciale tijden? Heb je nood aan een babbel en een luisterend oor? Wij bieden nu gratis online advies aan. Lees verder

x