Oog voor boeken - Boeken in het oog

Terug naar overzicht
8 maart 2019

Oog voor boeken - Boeken in het oog

In deze rubriek stellen we nieuwe boeken voor die volgens ons de moeite zijn om te lezen!

Heb je ook een boek waarvan je denkt dat het hier tussen hoort? Laat het ons dan weten!

Signalen van de Ziel – Hilde Vandenbroeck

Op 12 april lanceert Hilde Vandenbroeck haar eerste boek: Signalen van de ziel.

In de zomer van 2000 ging schrijfster Hilde Vandenbroeck op een levensingrijpende Vision Quest. Na deze quest vroeg ze zich af hoe je nu de indrukken en energie die je tijdens een Vision Qust ervaart, kan meenemen naar de ‘echte’ wereld en gestalte kan geven in het dagelijkse doen en laten. In deze verhalenbundel legt de schrijfster deze en andere essentiële vragen voor aan een aantal mensen die samen met haar op Quest gingen in Polen.

De Vision Quest. Vier dagen en nachten vasten in afzondering op een plek in de natuur. Een sjamanistisch ritueel dat in vele vormen terug te vinden is bij zowat alle natuurvolkeren. Een ritueel voor zoekers en vinders. Voor mensen die op een kruispunt staan in hun leven en trouw aan het verlangen van de ziel een keuze willen maken. Doodgewone mensen die een vonk voelen. Een bijzondere ervaring. Ingrijpend. Verrassend. Confronterend. Wie deze uitdaging in de ogen kijkt, wacht een magische ervaring.

“In een periode waarin veel mensen zoekend zijn naar zin, denk ik dat deze verhalen inspirerend en op een bepaalde manier ook geruststellend kunnen zijn. De magie in ons leven is geen groots vuurwerk, maar een klein vonkje, dat actie vraagt. We lopen er vaak aan voorbij, zoals ook blijkt uit een aantal van de verhalen. Maar de ziel blijft signalen sturen…”

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Melissa van der Meer - Seksueel Misbruikt. Mijn lichaam wil een verhaal vertellen

“Tranen glijden over mijn wangen terwijl ik aan de grond genageld sta. Ik voel mij kwetsbaar, wanhopig, eenzaam, klein en verdrietig. Ik huil in stilte en in mezelf.

 Melissa van der Meer is slachtoffer van seksueel misbruik en verteld in haar boek rauw en ontroerend over haar helingsproces door middel van lichaams- en ervaringsgerichte therapie, die zij volgde tijdens de opleiding dans- en bewegingstherapie (DBT).

 “Trauma zit letterlijk in het lichaam en moet dus ook geheeld worden via het lichaam”, zegt Melissa. Haar verhaal word ondersteund door praktijkervaringen van dans- en bewegingstherapeuten en seksueel misbruik slachtoffers.

Dit boek geeft slachtoffers erkenning en inzicht in wat DBT voor hen zou kunnen betekenen. Therapeuten en zorg-professionals vinden in dit boek informatie over de langetermijneffecten van seksueel misbruik.

Over de auteur

Melissa van der Meer is geboren en getogen in Rotterdam. Ze is werkzaam als verpleegkundige binnen de psychiatrie. In 2018 studeerde ze af aan de opleiding dans- en bewegingstherapie bij AgapeBelgium in België.  Binnen haar eigen praktijk geeft ze dans- en bewegingstherapie en samen met haar man ontwikkelde zij de WEZZ Training voor mensen met (seksueel) trauma.

Melissa zet zich in om het taboe rond seksueel misbruik te doorbreken en inspireert mensen om er open over te spreken. In 2017 nam zij deel aan de documentaire ‘Misbruikt’ van BNN, waarin zij open en eerlijk sprak over het seksueel misbruik.

Er liggen een aantal exemplaren bij AgapeBelgium die je kunt kopen.

Prijs per boek: € 20,50 

Betaalwijze:

- Contant in het centrum

- Overmaken naar 'Happy in je Lijf' op rekening nr. NL36 INGB 0007 3047 33 o.v.v. boek afgehaald bij AgapeBelgium.

 

 

©2021 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie

Heb jij het ook moeilijk in deze speciale tijden? Heb je nood aan een babbel en een luisterend oor? Wij bieden nu gratis online advies aan. Lees verder

x