Oog voor boeken - Boeken in het oog

Terug naar overzicht
14 september 2021

Oog voor boeken - Boeken in het oog

In deze rubriek stellen we nieuwe boeken voor die volgens ons de moeite zijn om te lezen!

Heb je ook een boek waarvan je denkt dat het hier tussen hoort? Laat het ons dan weten!

In de wachtkamer van het lichaam. Een ontwikkelingsdynamische benadering van het gelaagde lichaam als basis voor geïntegreerd lichaamswerk en lichaamsgerichte psychotherapie

Bij deze delen wij graag de publicatie van het nieuwe boek van dr. Joeri Calsius, docent in ons centrum: "In de wachtkamer van het lichaam. Een ontwikkelingsdynamische benadering van het gelaagde lichaam als basis voor geïntegreerd lichaamswerk en lichaamsgerichte psychotherapie

Als opvolger van "Werken met een lichaam dat moeilijk doet" (2017, Acco, vierde druk) focust dit nieuwe boek specifiek op de praktijk van geïntegreerd lichaamswerk en lichaamsgerichte psychotherapie door het lichaam domeinoverstijgend en ontwikkelingsdynamisch te benaderen als een gelaagd fenomeen dat tal van verhalen te vertellen heeft waarmee we aan de slag kunnen, mogen en soms ook echt moeten.

Joeri Calsius: "Het is mijn wens dat dit boek mag bijdragen aan het groeiende en steeds belangrijker wordende domein van werken met mensen en hun klachten vanuit een geïntegreerde therapeutische bril. Ik hoop dan ook dat het lichaamstherapeuten, psychologen, psychotherapeuten, artsen en coaches mag prikkelen om zich te verdiepen in wat geïntegreerd lichaamswerk kan betekenen voor hun patiënten en cliënten."

Dit boek breekt een lans voor de integratie van lichaamswerk en psychotherapie bij spanning, medisch onverklaarbare klachten, burn-out, angst en depressie, chronische pijn of trauma.

Hiertoe introduceert het de wetenschappelijk onderbouwde therapiekapstok Experiential Bodywork®, waarmee hulpverleners het lichaam leren benaderen vanuit zijn ontwikkeling als een gelaagd fenomeen en als een unieke toegangspoort tot de binnenwereld van de patiënt. Want wanneer spanning, pijn of trauma zich vastzet op één of meerdere ontwikkelingslagen, dan verpantsert het lichaam en is een geïntegreerde vorm van lichaamswerk vaak de aangewezen expertise.

Met uitgebreide theoretische omkadering en rijkelijke illustraties uit de praktijk nodigt dit boek de lezer uit om het lichaam-geestdualisme te overstijgen en onbevooroordeeld te luisteren naar de verhalen uit de wachtkamer van het lichaam.

Benieuwd naar de eerste reviews? Die kan je hier lezen: https://lnkd.in/gUpW6_bp  

Joeri Calsius

Auteur

Joeri Calsius

©2021 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie

Heb jij het ook moeilijk in deze speciale tijden? Heb je nood aan een babbel en een luisterend oor? Wij bieden nu gratis online advies aan. Lees verder

x