Agape Mundi

Terug naar overzicht
28 april 2018

Dag van de Dans - AgapeBelgium danst mee met 'Le Sacre du Printemps'

Voor de derde editie van de Dag van de Dans bundelen heel wat partners hun krachten om zo veel mogelijk mensen rond dans te verenigen, als deelnemer en als publiek. De deelnemers komen uit alle hoeken en hebben alvast één iets gemeenschappelijk: de goesting om deel uit te maken van één groot dansstuk dat op een publiek plein zal opgevoerd worden.

Op initiatief van regisseur Alain Platel werd gekozen voor Le Sacre du Printemps als vertrekpunt, één van de meest revolutionaire dansstukken van de 20e eeuw.

Unieke kans, AgapeBelgium danst mee met het project van Alain Platel (les ballets C de la B) op de Dag van de Dans op 28 april 2018 in gent.

 

Korte beschrijving van het project

Bijzonder aan de muziek van le Sacre du Printemps zijn de ongewone ritmische accenten en de vele maatwisselingen. Het lichaam daarin laten meegaan, schept veel mogelijkheden. Dit is het uitgangspunt waarmee Gentse organisaties in de repetitiezaal aan de slag zijn gegaan.  Het narratief van de offerdans rond een vruchtbaarheidsritueel is in de Gentse versie een ritueel rond samenzijn geworden waarin de muziek de leidraad is.

Meer info van het project Alain Platel vind je op facebook, klik hier  of  download de bijlage voor meer info rondom dit project.

 

AgapeBelgium danst mee met 'Le Sacre du Printemps'

De dans die we creëren zal gebaseerd zijn op improvisatie met enkele vaststaande structuren die eenvoudig aan te leren zijn. Over het algemeen leidt een persoon de groep en de andere volgen, de leider wisselt meerdere malen. Ieder zijn inbreng is belangrijk en creëert de kleur van de dans. In deze vorm zal je merken dat de leider ook de mensen mee neemt in de ruimte. Het is een organisch dans- en bewegingsproces. Voor iedereen toegankelijk.

Met onze groepen zullen we dansen tussen de andere groepen die samen gesteld zijn o.a. De vieze gasten, Wisper, Les ballets C de la B, platform K etc.

Alle choreografieën komen samen en vormen een massachoreografie op de ‘dag van de dans’ 28 april 2018.

We nodigen jou rechtstreeks uit om deel te nemen aan dit spectaculair project.

We maken 2 groepen, je bent van harte welkom om aan een groep deel te nemen:

1 groep voor Ouder en Kind. Het is belangrijk dat per kind een ouder/tante/oom/opa/oma/begeleider mee is.

1 groep studenten en afgestudeerden van de opleiding DBT, ETS en de CMA training. In deze groep is het zeker ook mogelijk voor externen om deel te nemen. Dus wens je een partner, iemand van je vriendenkring of familielid mee te nemen wees welkom!

 

Repetitie momenten, het is belangrijk dat je aan alle vier de momenten kan deelnemen

    • Zondag 15 april 14h – 18h  In AgapeBelgium onder leiding van Virginie Agemans(CMA, DBT) en Stephanie de Bruijckere(CMA, DBT)
    • Zondag 22 april 14h – 18h  In AgapeBelgium onder leiding Quan danser en choreograaf van Les Ballets C de la B
    • Vrijdag 27 april 18h30-20h  Generale Repetitie met alle organisaties op de Kouter (Gent)
    • Zaterdag 28 april 15h en 16h30  Dag van de Dans. Kouter.

 

Wens je deel te nemen, meld je dan zo spoedig mogelijk aan bij Stephanie de Bruijckere. De plaatsen zijn beperkt.
Mail graag naar stephanie@agapebelgium.be

 

 

Tot dans
AgapeBelgium-team

www.agapebelgium.be
Facebook

Stephanie de Bruijckere

Auteur

Stephanie de Bruijckere

+32 498 10 76 34

©2019 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie